The Others 10 dakikada sekreterli ofis

10 dakikada sekreterli ofis

15.06.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kalekim ve Kaleterasit artık aynı çatı altında

10 dakikada sekreterli ofis


     Dünya çapında 53 ülke ve 400’ü aşkın merkezde faaliyet gösteren Regus, işadamları ve kurumlara otellerin hizmetini iş dünyasına uyarlanmış halini sunuyor. Firma isteyen müşterisine bu nedenle 10 dakika içinde ofis kurabiliyor. Bu hizmetin müşterisine sunduğu önemli bir özellik risk almadan yatırım yapmak ve değişen koşullara ayak uydurmak. Hizmeti satın alan firmalar ayrıca yatırım yapmadan ve zamanını iyi kullanarak, sadece birkaç dakika içinde işyeri sahibi olabiliyor. Hazır ofislerin yanında sekreter de veriliyor. Böylece çok seyahat eden yöneticiler de dünyanın neresine giderse gitsin, tek kişilik, geniş tek kişilik, ekip ve açık ofis olmak üzere toplam dört seçenekli ofis hizmetleri satın alıyor.
     
     Türk yapı sektörünün önde gelen iki firması, Kale Grubu şirketlerinden Kalekim ve Kaleterasit bir çatı altında birleşti. 1973 yılından bu yana faaliyet gösteren Kalekim ve 1968 yılında faaliyete geçen Kaleterasit Ar - Ge, teknik donanım, ürün geliştirme ve dağıtım kanallarında birlikte çalışacak.
     Yeni yapılanma içinde her iki firma da ayrı ayrı markalar olarak kullanılmaya devam edecek. Birleşme sonrası üretim birimleri olduğu gibi korunacak ancak iki şirketin Ar - Ge, teknik donanım, ürün geliştirme, dağıtım, şantiye, teknik destek, kullanıcı eğitimi, müşteri memnuniyeti konularında Kalekim söz sahibi olacak. Birleşme konusunda bir açıklama yapan, Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Ferdi Erdoğan, "Gerek küresel rekabet, gerekse ülkemizin konjonktürel şartları sebebi ile iki güçlü markamızın bir arada daha fazla rekabet avantajı, daha fazla sinerji, daha verimli çalışmayı sağlayacağı kuşkusuz bir gerçektir. Bu birleşme ile daha güçlü ve dinamik bir yapıya kavuştuk. Birleşmeden doğan ortak sinerjinin hem yurtiçinde hem de küresel pazarda bizi daha iyi yerlere taşıyacağına inanıyorum. Daima en iyisini yapmaya devam edeceğiz" dedi.
     
     Elektronik iş platformu Kobiline, ikinci yaşını kutluyor. Kobiline, kuruluşunun ikinci yıldönümünde 6 Haziran - 4 Temmuz tarihleri arasında "Kobiline E - ticaret Günleri" kampanyası düzenleyerek elli kurumsal üyesine satış fiyatı yıllık 249 milyon lira olan e - Ticaret Sihirbazı’nı bir yıllık ücretsiz kullanma imkânı sunacak. Talihli elli KOBİ, bilgi teknolojilerini kullanarak başarılı olmuş ve bu alanda yarattıkları katma değeri Kobiline ile paylaşanlar arasından belirlenecek. Kobiline, ayrıca sanal mağazalarını ücretsiz olarak hazırlama ve yayınlama olanağı da sağlayacak. Proje Yöneticisi Aylin Sönmezer, KOBi’lerin uluslararası e - pazaryerlerinde ticaret yapabilir hale gelmelerinin hedeflendiğini söyledi.
     
     Özel Doğa İlköğretim Okulu, "Doğa’nın Şarkıları" adıyla bir müzik CD’si çıkardı. Aysun - Ali Kocatepe, Eda - Metin Özülkü, Selin Sağol, Emel Müftüoğlu ve Okay Temiz’in yer aldığı CD’de Beethoven’den Mozart’a, Sarı Zeybek’ten okul marşına 30 adet parça bulunuyor. Özel Doğa İlköğretim Okulu öğrencilerinin sanatçılara eşlik ettiği onlarca şarkının yanı sıra, enstrümantal parçaları da öğrenciler çaldı. 55 bin metrakare ile Türkiye’nin en büyük ilköğretim kampüsüne sahip olan Özel Doğa İlköğretim Okulu’nun çıkardığı bu CD’nin tanıtımı da yine okulun kampüsünde gerçekleştirildi.