The Others 19 Mayıs'ta 80 yıl coşkusu

19 Mayıs'ta 80 yıl coşkusu

19.05.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

19 Mayıs'ta 80 yıl coşkusu

19 Mayısta 80 yıl coşkusu


19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı bugün tüm yurtta, Türkiye'nin dış temsilciliklerinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde törenlerle kutlanacak.
19 Mayıs törenleri, Ankara'da bu sabah saat 07.00'de top atışıyla başlayacak. Anıtkabir'de saat 09.00'da Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile diğer sivil ve askeri erkanın katılacağı devlet töreni yapılacak. Demirel, Ulu Önder'in kabrine çelenk koyacak ve saygı duruşunda bulunacak. Cumhurbaşkanı, daha sonra Anıtkabir özel defterini imzalayacak. Anıtkabir, halkın ziyaretine saat 11.00'de açılacak.
Kutlamalar, saat 10.00'da 19 Mayıs Stadı'ndaki törenle sürecek. Gençlerin yapacakları gösterilerle renklenecek törende, Samsun'dan atletler tarafından getirilen "Sevgi Bayrağı"yla 11. Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu çerçevesinde Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin bahçesinden alınan toprak, Demirel'e sunulacak.
İstanbul'da ilk tören bugün saat 09.30'da Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenecek. Anıta mülki ve askeri erkan tarafından çelenk konulmasının ardından, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. İkinci tören saat 10.00'da İnönü Stadı'nda başlayacak. Törende, öğrencilerin konuşması ve şiir okumalarının ardından sivil ve askeri okulların geçit resmi ile çeşitli gösteriler gerçekleştirilecek.
* Samsun: Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Anadolu'ya ayak bastığı Samsun Limanı'nda saat 07.00'de liman içinde 21 pare top atışı yapılacak.
* Adana: Atatürk Anıtı'ndaki törenin ardından 5 Ocak Stadı'nda gösteriler yapılacak. Gece de fener alayı düzenlenecek.
* İzmir: Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na saat 09.00'da çelenklerin konulmasının ardından törenlere Atatürk Stadı'nda yapılacak gösterilerle devam edilecek. THK paraşütçüleri stada iniş yapacak.