The Others Ağar ölüme yolladı savcı beni kurtardı

Ağar ölüme yolladı savcı beni kurtardı

28.03.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ağar ölüme yolladı savcı beni kurtardı

Ağar ölüme yolladı savcı beni kurtardı

"SÖYLEMEZLER çetesi"nin cezaevindeki lideri Sena Söylemez, Susurluk davasının sanıklarından DYP Elazığ Milletvekili Mehmet Ağar'a ağır suçlamalar yönelterek, "Kardeşlerimi öldürttü. Beni de öldürülmem için Kütahya Cezaevi'ne gönderdi. Hayatımı beni cezaevine kabul etmeyen savcıya borçluyum" dedi.
"Üniformalı çete" olarak da bilinen Söylemez kardeşlerin halen Ümraniye Cezaevi'nde tutuklu bulunan lideri, artıHaber dergisinin sorularını yazılı olarak yanıtladı. Ağar'ı, ailesinin ortadan kaldırılması için Bucaklar'a talimat vermek, kardeşlerinin Eskişehir'de pusuya düşürülerek öldürülmesini organize etmek ve devlet içindeki suç örgütünün üyesi olmakta suçlayan Söylemez, kendisi hakkındaki ölüm planını ise şöyle anlattı:
"Ben ve kardeşlerim, 26 Haziran 1996'da düzmece tutanaklarla ve özel emirlerle tutuklatıldık ve cezaevine konulduk. Ancak daha gözaltındayken bize yönelik yok etme planları yapılmıştı. Bugün artık var olduğu ve kimlerden oluştuğu bilinen devlet içi çete, bütün suçlarını bize yıkarak, bizi de öldürerek pek çok tartışmaya da son vermiş olacaktı.
Bu amaçla önce beni öldürmeye karar vermişlerdi. Ağabeyim ve yeğenimi öldürmekten sanık kiralık katiller ve Bucaklar'ın sevk edilmiş oyduğu Kütahya Cezaevi'ne nakil edilmeme dair emri Ağar verdi. Kardeşlerim de benden ayrı ve her biri farklı cezaevlerine sevk edilmişlerdi. Ancak öldürüleceğimi bilen Kütahya Cumhuriyet Savcısı beni cezaevine almadı. Hayatımı hiç tanımadığım o sayın savcıya borçluyum ve bunu hiç unutmayacağım."