The Others Albay'a hazin veda

Albay'a hazin veda

08.11.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Albay'a hazin veda

Albaya hazin veda

Albay Kıbrıs'tan gözyaşlarıyla uğurlandı

KIBRIS'taki "Toros" tatbikatında seken bir kurşunun isabet etmesiyle şehit olan 39. Piyade Tümeni Harekat Başkanı Vural Berkay, dün KKTC'den gözyaşları içinde uğurlandı. Berkay'ın cenazesi, Levent Camii'nde kılınan cenaze namazı ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.
Dün sabah Kıbrıs Kılıçarslan'daki 39. Tümen Sıhhiye Taburu'nda düzenlenen törene, Berkay'ın eşi Jale Berkay, oğulları Eralp ve Gökalp'le KKTC Cumhurbaşkanı Vekili Hakkı Atun, Başbakan Derviş Eroğlu, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, TKP Lideri Mustafa Akınca, CTP Lideri Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ali Yalçın, KKTC'li bakanlar ve 39. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Doğan Temel katıldı.
Törende, Albay Berkay'ın yerinin doldurulamayacağını söyleyen Temel, Jale Berkay'a şehadet belgesini verdi, övünç madalyasını da kısa bir süre sonra teslim edeceklerini bildirdi.
Albay Berkay için ikinci tören, saat 09.30'da Ercan Havaalanı'nda yapıldı. Protokolün yerini almasının ardından Berkay'ın cenazesi beklenirken baygınlık geçiren KKTC Gençlik Spor ve Kültür Bakanı Günay Caymaz, önce Lefkoşa Devlet Hastanesi'ne oradan da evine götürüldü.
Berkay'ın bazı çalışma arkadaşları, top arabasındaki cenazenin askeri uçağa yerleştirilmesi sırasında yere oturarak, dakikalarca gözyaşı döktü.
Berkay'ın cenazesini İstanbul'a getiren CASA nakliye uçağı, Yeşilköy Askeri Havalimanı'nda törenle karşılandı. Devlet Bakanı Eyüp Aşık, Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Aydoğan Babaoğlu ve çok sayıda subayın katıldığı törende, Berkay'ın emekli asker olan babası Nurettin Berkay da gözyaşlarını tutamadı.
Cenaze, uçaktan bir manga asker eşliğinde indirildikten sonra ambulansla Gümüşsuyu Askeri Hastanesi'ne götürüldü. Berkay'ın cenazesi, Levent Camii'nde ikindi sonrası kılınan cenaze namazı ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.


TBMM Başkanı Hikmet Çetin'i ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin, Berkay'ın ölümü için, "Şu ana kadar yaptığımız incelemelere göre, suikast filan yok. Kurşun sekmesi olarak ifade edildi" dedi.
Sezgin şunları söyledi:
"Olayı 10 dakika sonra öğrendik. İlk olarak derhal balistik muayene yapılmasını, hangi silahtan çıktığının belirlenmesini istedik. Sonuçta, sadece özel kuvvetler mensuplarında bu silahlardan olduğunu gördük. Özel Kuvvetler çok iyi yetiştirilmiş, çok iyi seçilmiş ve eğitim görmüş çocuklarımızdan oluşuyor. Bir şanssızlık her zaman olabiliyor. Böyle bir suikastın olacağı düşünülemiyordu. İncelemelere göre de suikast filan yok."