The Others ‘Ana haber bülteniyiz’

‘Ana haber bülteniyiz’

12.10.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bizi ‘kamera şakası’ kavramıyla tanıştıran Çetin Çiftçioğlu, ‘Türkiye’nin profilini çiziyoruz’ diyor

‘Ana haber bülteniyiz’

‘Ana haber bülteniyiz’

Bizi ‘kamera şakası’ kavramıyla tanıştıran Çetin Çiftçioğlu, ‘Türkiye’nin profilini çiziyoruz’ diyor

‘Ana haber bülteniyiz’
MEMETCAN DEMİRAY

1994’ten beri kamera şakalarına imza atan Çetin Çiftçioğlu, muhabirleri aldatarak yine gündeme geldi. Atatürk Havalimanı’nda Olympic Lyon’u bekliyordu muhabirler. Ama Eyüplü futbolcularla Sirkeci’de saat satan iki zencinin "Şakacı" tarafından oraya getirileceğini nereden bilebilirlerdi? Bilemediler de, "Şakacı"nın peşinden koştular Olympic Lyon diye!
Çiftçioğlu, daha önce Senegal Devlet Başkanı olup Fatih Belediyesi’nde resmi törenle karşılanmış, G.Saraylı Suat Kaya’nın açtığı köfteci dükkânını zabıta memuru kılığında mühürlemişti.

Saati bile soramıyor
Başarı sırrını sorduğumuz Çiftçioğlu şöyle konuştu, "İnsanlar beni kesin tanıyacaklarını zannediyor. Ama olmadık yerde ve kılıkta karşılaşmayı beklemiyor. Tanıyanlar ise otobüste saati sorsam ‘bırak bu işleri’ diye cevap veriyorlar. Denizde görseler ‘kamera nerede’ diye soruyorlar!". Gözlem yeteneğinin üzerinde duran Çiftçioğlu’nun son sözü: "Şakacı, bence bir ana haber bültenidir, çünkü Türkiye’nin profili burada."

‘Beyaz Perde’ aralanıyor
Yedinci sanat tutkunları için hazırlanan "Beyaz Perde"de, Alin Taşçıyan, Mehmet Açar, Tuna Erdem ve Ali Hakan, 38. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yarışan Türk yapımlarının yanı sıra, gösterimde olan "Yapay Zekâ" ve "Günahkâr" filmlerini değerlendiriyor.
"Yakın Çekim" köşesinde Radikal Gazetesi İnternet Editörü Serdar Kuzuloğlu, bilgisayar ve internet aleminden yansımalar taşıyan "Kontrol Dışı" ve "Kod Adı Kılıçbalığı" filmlerini yorumluyor. "Ev Sineması", "Pek Yakında" ve "Kıssadan Hisse" programın diğer bölümleri.
TRT 2 / 22.05