The Others Anadolu'da karlı günler

Anadolu'da karlı günler

11.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Anadolu'da karlı günler

Anadoluda karlı günler

BALKANLAR'dan gelerek Trakya Bölgesi'ni felç eden soğuk ve yağışlı hava kütlesi Doğu Anadolu ve Karadeniz'e kaydı. Dün, sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı, bir çok ilde yüksek kesimleri beyaza bürüdü. Dağlık kesimlerde kar kalınlığı 40 santimetreye kadar ulaşırken, kar yağışının haftasonuna kadar süreceği tahmin ediliyor. Öte yandan her iki bölgede 400 civarında yerleşim biriminin merkezlerle bağlantısı kesildi.
Doğu Anadolu bölgesinde Sakaltutan, Kızıldağ ve Kop geçitlerinde ulaşım güçlükle yürütülürken, Karayolları karla mücadele ekipleri, şehir merkezleri ile karayolu bağlantısı kesilen 300 dağ köyü ve mezranın, yollarını açmak için aralıksız çalışma yapıyor. Kar kalınlıkları Erzurum'da 6, Erzincan'da 5, Ardahan'da 5 santimetreye ulaşırken, Palandöken Dağı'nda 15 santimetreye yükseldi.
Rize - Erzurum Karayolu ulaşıma kapandı
Yoğun kar yağışının günlük yaşamı olumsuz etkilediği Karadeniz'de de ulaşım bazı bölgelerde hiç yapılamazken, bazı bölgelerde güçlükle yapılıyor. Rize - İkizdere - Erzurum karayolu da, Ovit Dağı'nda kar nedeniyle dün sabah ulaşıma kapandı.
Yolun kar ve buzlanma nedeniyle tedbir olarak ulaşıma kapatıldığını belirten yetkililer, dağda kar kalınlığının 40 santimetreyi bulduğunu bildirdiler. İkizdere ilçe merkezinde kar kalınlığı 5 santimetreye, köylerde ise yer yer 20 santimetreye kadar yükseldi.