The Others Anlaşma muhteşem

Anlaşma muhteşem

11.09.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Anlaşma muhteşem

Anlaşma muhteşem


  Ece Erken'nin programına bir küçük katılmış. Çok şirin. Ece, "Senin gibi bir çocuğu vereceğini garanti eden varsa evlenirim" dedi. Aslında tam istenilen şeyleri söylüyor Ece... Onun için beğeniliyor. Hafif yayarak konuşması, bol "ay" ve "canım" ile başlayan cümleler kurması da hakim olan zevke hizmette sınır tanımıyor. "Ece bugün göbek mi atacaksın?" (göbeği açık olduğu için sorulmuş bu soru). "Hello my baby Ece" gelen mektuplar da böyle. Yani karşılıklı bir iletişim var. Halkın dili ve zevki karşılıklı!

  Şu "Tadella" reklamındaki müzik. Her dinleyişimde Beatles aklıma geliyor. "She Loves You Ye Ye"... Yani bu kadar da olmaz... Haksızlık yani.

  Özlem Tekin ve "Laubali" klibi... Daha öncekilere göre sıradan. Ama millet bundan anlıyor. "La, la laubali" dedin mi iş bitiyor.

  Bir daha uyarma ihtiyacı hissettim. TRT 2 ve TRT 3'ün görüntü kalitesi bir felaket. Çamur gibi. Haydi artık ilgilenin.

  "Görmeden karar vermeyin"... Pazarlama reklamları TV'de. Ev satma durumları. Artık eski keyfi yok. Hele bugünlerde ev almak moral bozucu oluyor. Sanki bir süre ara verilse diye düşündüm.

  Mesela Işıl Kasapoğlu depremzede çocuklara güzel oyunlar oynuyor. Hangi TV kanalının magazin programında? Hangi "şovcu yardım" listesinde? Yok. Çünkü o Işıl Kasapoğlu ve tiyatrocu. O işini yapar. "Gelin beni çekin" demez. Ve onun gibi onlarca sanat insanı orada. Olsun, onlar zaten hep bu onurla yaşadılar.

  KJ (Karakter Jeneratörü) bir programı rezil de eder vezir de. Canlı yayınlarda görüş aktaranların isimleri ve yaptıkları iş, bağlı bulundukları kuruluş vs. bilgileri ekrana aktaran cihaz. Perşembe günü TRT 1'de tam bir alt yazı çorbası yaşandı. Depremzedelere yardım kampanyasını yürüten "Gün Bugündür" programına önemli bir konuk telefon ile bağlandı. Alt yazı aynen şöyle: "Hüseyin Kıvrıkoğlu/Genel Kurmay Başkanı"... "Orgeneral" ibaresi yok. Sonra "Genelkurmay" ayrı yazılmış. Uğur Dündar canlı bağlantıyla stüdyoya konuk oldu. "Uğur Dündar - gazeteci"... Neden "Kanal D Genel Koordinatörü" yazılmıyor? Sırada Ali Kırca var. "ATV Haber Merkezi Genel Yayın Yönetmeni"... Doğrusu "ATV Haber Dairesi Başkanı"... Ya işte böyle.

Yazarlar