The Others Apo’ya Rusya’da köy

Apo’ya Rusya’da köy

10.02.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

İstihbarat birimleri terör örgütünün Apo'nun saklanması için Krasnador kenti yakınlarındaki eski bir Çerkez köyünün satın aldığını saptadı

Apo’ya Rusya’da köy




PKK lideri Abdullah Öcalan'ın tekrar Rusya'ya döndüğü yolunda duyumlar alınırken, istihbarat birimleri terör örgütünün bu ülkede bir köy satın aldığını rapor etti. Devletin üst makamlarına iletilen raporda, "Öcalan'ın İtalya'nın ardından bu köye yerleştirilmeye çalışıldığı" belirtildi.
İstihbarat raporlarına göre, Krasnador kentinde örgütlenen "Göçteki Kürdistan Cemiyeti" adlı bir grup, Krasnador ile Maykop kentleri arasındaki "Biyeduhable" adlı köyü satın aldı. Eski bir Çerkez (Adıge) köyü olan Biyeduhable'nin yaklaşık 60 haneden oluştuğunu kaydeden istihbarat birimleri, 10 hanede köyün yerlisi olan Adıge'nin oturduğunu, kalan evlere ise Kürt kökenli ailelerin yerleştirildiğini belirlediler. Köyde kalan Kürt kökenli grupların Moskova yakınlarındaki Yaroslav şehrinden göç ettikleri saptandı.

İki Iraklı subay

İstihbarat birimlerinin elde ettiği bilgilerin değerlendirildiği raporda, söz konusu grupların içinde Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in yönetiminden kaçan iki Iraklı subayın da yer aldığı belirtildi. Raporda, "Öcalan'ın Rusya'ya gelmesi halinde Biyeduhable'de saklanması için köyde hazırlıklar yapıldığına" dikkat çekildi. Köydeki bazı evlere PKK bayraklarıyla Öcalan'ın posterlerinin asıldığı da saptandı.

Ecevit'ten açıklama

Öte yandan Başbakan Bülent Ecevit, Öcalan'ın Almanya'da olduğuna ilişkin iddialara, "Hayır, şu sırada kesin bir bilgi yok. Ama merak etmeyin ergeç ortaya çıkacak" dedi.
Başbakan Ecevit, ESK ortak bildirisini açıkladıktan sonra gazetecilerin Öcalan'ın Almanya'da olup olmadığını sormaları üzerine, henüz tam bir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi. Ecevit, öğle saatlerinde DSP Genel Merkezi'ne geçtikten sonra Rusya Büyükelçisi Aleksander Lebedev, Başbakanlığa geldi. Lebedev, girişte, "Kültür için geldim, Abdullah Öcalan için değil" dedi.