The Others Apo'nun sağlık durumu düzeldi

Apo'nun sağlık durumu düzeldi

04.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Apo'nun sağlık durumu düzeldi

Aponun sağlık durumu düzeldi


Fuat KARS - MUDANYA


TERÖRİST Abdullah Öcalan'ın tedavisinde kullanılması için yaklaşık 10 gün önce İmralı Adası'na gönderilen, elektrokardiyografi cihazının da aralarında bulunduğu birçok tıbbi malzeme, İmralı-10 gemisiyle Mudanya'ya geri getirildi. Yetkililer, tıbbi malzemesinin geri gönderilmesini "Öcalan'ın sağlık durumu çok iyi" diye yorumladı.
Öcalan'ın kalp kapakçığındaki rahatsızlık nedeniyle adaya götürülen çok sayıda tıbbi malzeme Yenişehir Devlet Hastanesi'ne ait bir ambulansla İmralı -10 gemisinden alındı.
Mudanya'ya önceki gün gelen Yunanistanlı Basın Mensubu Georgies Avgeropoulos da yoğun polis kontrolünde dün İstanbul'a döndü. Adada kesilerek Mudanya'ya getirilen tavuklar ise vatandaşlar tarafından kapışıldı. Üç çıkarma gemisi Mudanya Limanı'nda bir süre bekledikten sonra İmralı Adası'na döndü.
İmralı'da, Abdullah Öcalan'ın getirilmesinden sonra başlanan inşaatın gece gündüz hızla sürdürüldüğü bildirildi.
Öte yandan İzmir Barosu Başkanı Çetin Turan, Abdullah Öcalan'ın, savunma görevini üstlenen avukatlara yönelik suçlamaların yargı sürecine gölge düşürecek boyutlara ulaştığını söyledi.
Yargılamanın duygulardan arındırılması gerektiğini belirten Turan, "İsnat edilen suç ne olursa olsun, yargılamanın vekil veya vekiller tarafından, yargılama usulü sınırları içinde ve yargılama sürecinin tüm aşamalarında savunulması, en basit yargılama kuralıdır" dedi.
Turan, kimi avukatların Öcalan'ın savunmasını üstlenmesini, savunma mesleği dışında değerlerle yargılayıp meslek aleyhinde bir kampanyaya dönüştürme çabalarını son derece tehlikeli bulduklarını belirtti.
Turan, "Avukat neyi savunacak, hakim neyi yargılayacak, herşey belli değil mi, düşüncesiyle yargılama gereksiz sayılmaktadır. Bu mantığın sizleri götüreceği yer, uygar bir ülkeye yakışmayan linç ortamıdır" diye konuştu.