The Others APO'yu ciddiye alan yok

APO'yu ciddiye alan yok

27.05.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

APO'yu ciddiye alan yok

APOyu ciddiye alan yok

       PKK'dan kaçarak Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği'ne sığınan üç militandan biri Fuat Karadağ çıkarıldığı DGM'de tutuklanarak Ümraniye Cezaevi'ne konuldu.
       Müthiş itiraflarda bulunan Karadağ, "PKK'da kimse Apo'yu ciddiye almıyor. Tamamen dağılma noktasına gelen örgütte özellikle birer hayat kadını gibi kullanılan kadın militanlar kaçmak için fırsat kolluyor" dedi.
       1994'de işlediği bir cinayet nedeniyle Adıyaman Cezaevi'ne giren Karadağ, 1997'de cezaevinden PKK militanlarınca kaçırıldı. Karadağ, önce Gaziantep'e daha sonra Hollanda'ya oradan Suriye'ye götürüldü. Bir süre PKK'ya ait bir evde tutulan Karadağ, 1992'de Tunceli'de öldürülen Ermeni asıllı PKK militanı Puçko Boreliyas'ın isminin verildiği Lübnan'da bulunan bir kampa götürüldü. Boreliyas Kampı'nda silahlı eğitim, psikolojik eğitim ve bomba eğitimine tabi tutulan Karadağ, yedi ay sonra PKK militanı olarak Şam'a gönderildi. PKK'nın birçok eylemine katılan ve yedi değişik kampta kalan Karadağ, örgütün çöküş içinde olduğunu görüp umduğunu bulamayınca örgüt arkadaşı Ramazan Mahmutoğlu'yla gizlice Beyrut Büyükelçiliği'ne sığındı. Karadağ polise şu ifadeyi verdi:
       "PKK'ya katılmadan önce örgütün çok güçlü olduğunu sanıyordum. Fakat örgütün içine girince tüm gerçekleri bir bir gördüm. PKK büyük para sıkıntısı içinde. Şam'da Apo'nun düzenlediği bir toplantıda üst düzey sorumlularına 'örgüt para sıkıntısı içinde. Bu işler parasız yürümez. Sizler ne biçim adamsınız' dediğini bizzat duydum. Ayrıca örgüte militan olarak katılan kadınların bir çoğu kaçıyor. Kaçamayanlar da kaçmanın yollarını arıyor. Askerlere pusu kurmak için dağlara gönderilen 12'şer kişilik gruplardan oluşan militanlardan birçoğu ya teslim oluyor, ya kaçıyor. Sonuçta kamptan ayrılan militanlardan birçoğu geri dönmüyor. Örgütten kaçışların artması üzerine çılgına dönen Apo, kaçanların ailelerini öldürtürüm diyerek gözdağı vermeye çalışıyor."
       Teslim olduğu Türkiye'nin Beyrut Konsolosluğu'ndan İstanbul'a getirilen Mahmutoğlu ise ifadesi alınmak üzere Elazığ Jandarma'ya teslim edildi.