The Others Arap okurun Aziz Nesin ilgisi

Arap okurun Aziz Nesin ilgisi

24.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Arap okurun Aziz Nesin ilgisi

Arap okurun Aziz Nesin ilgisi

       SURİYE başta olmak üzere Arap ülkelerinde en çok okunan yabancı yazarların başında Aziz Nesin'in geldiği belirtildi. Nesin'i, Orhan Kemal, Yaşar Kemal ve Orhan Pamuk'un izlediği öğrenildi.
       Türk yazarların kitaplarının Arapça çevirilerinin korsan basımları adeta peynir - ekmek gibi satıyor. Kitap dükkanlarında özellikle, Aziz Nesin'in oyun ve gülmece kitapları ilgi görüyor. Nesin'in en çok satan kitaplarının başında da "Zübük", "Koltuk Davası" ve "Ah Biz Eşekler" geliyor.
       Kendisi ile konuştuğumuz Suriye Kültür Bakanı Necah El Attar, on yıl önce ülkelerini ziyaret eden Aziz Nesin'i çok sevdiklerini, onun kitaplarının ve öteki kültür eserlerinin okunması için telif hakları adı altında bir kısıtlama olamayacağını söyledi. Kendi ülkelerinde yazarların devlet memuru olduğunu ve maaş aldıklarını söyleyen Kültür Bakanı Necah El Attar, Türkiye - Suriye arasındaki iyi komşuluk ilişkilerinin sağlanmasına yazarların ve sanat adamlarının katkıda bulunması için ikili dostluk ilişkilerine gereksinim olduğunu sözlerine ekledi.