The Others Baba: Beceriksizler himaye bulamayacak

Baba: Beceriksizler himaye bulamayacak

15.10.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Baba: Beceriksizler himaye bulamayacak

Baba: Beceriksizler himaye bulamayacak

       CUMHURBAŞKANI Süleyman Demirel, "Temiz toplum, temiz hükümet istiyorsanız kırtasiyeciliği en aza indireceksiniz. Yolsuzluğa, usulsüzlüğe gerek kalmayacak" dedi.
       Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na TS EN 9002 Kalite Güvence Sistem Belgesi'nin verilmesi nedeniyle Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törende konuşan Demirel, açık toplumun önemini vurgulayarak, "Beceriksizlikler, likayatsizlikler himaye bulmayacaktır. Başarısız olacaktır. Ancak açık toplum buna izin vermez" dedi.
       Türkiye'nin her alanda en iyisini yaparak ileri gitmeye mecbur olduğunu söyleyen Demirel şunları söyledi:
       "Toplumumuzun devletimizin başarıya ihtiyacı vardır. Temiz toplum, temiz hükümet istiyorsanız kırtasiyeciliği en aza indireceksiniz. İş sahibi işini gördürmek için başka yollara ihtiyacı olmayacak, yolsuzluğa, usulsüzlüğe gerek kalmayacak. Temiz toplum, temiz idare odur."
       Sanayi ve Ticaret Bakanı Yalım Erez ise bakanlığın elde ettiği başarının 75'inci yılını kutlayan Türkiye Cumhuriyeti'nin başarısı olduğunu kaydederek, "Bu başarının ardında Cumhuriyet'le taçlanan birimi vardır. 75 yıldır Cumhuriyet'e sahip çıkan ve onu yücelten Türk halkı bu başarıyı hak etmiştir. Türkiye bu başarıya layıktır" dedi. Erez belgeyi Cumhurbaşkanı Demirel'in elinde alırken emeği geçen herkese teşekkür etti.
       TRT Ankara Radyosu Çok Sesli Korosu'nun mini bir konser verdiği törende Demirel geçmişte Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yapan parlanmenterlere de birer plaket verdi.

       ANKARA'nın başkent oluşunun 75. yıldönümü nedeniyle önceki akşam Büyük Tiyatro'da Ankara Kulübü'nce düzenlenen "Ankara Gecesi"ne katılan Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e, TRT Ankara Radyosu THM Sanatçısı Atilla İçli sürpriz yaptı. Gecede Ankara türkülerini salondaki konuklarla birlikte okuyan İçli, Demirel için bestelediği "Devlet Adamı" adlı nihavent makamındaki şarkıyı söyledi. "Aslı Bacı" olarak da bilinen şair Münevver Tolon'un şiirini Demirel için bestelediğini belirten İçli, Cumhurbaşkanı'nı da duygulandıran şu dizeleri seslendirdi:
       "Sensin Anadolu'nun gönlündeki nefesi. İlim ile yoğrulan İslamköy efendisi, sınırlardan aşan devlet adamı. Ay yıldızda turnalar, gülde bülbülün sesi. Köprüler, barajlarla uzayan yollar senin. Ne mutlu Türküm diye haykıran diller senin. Tarihe damgasını vuran, demirden eller senin".

       Gecede Demirel, TBMM Başkanı Hikmet Çetin, TBMM Başkanvekili Uluç Gürkan, DTP Genel Başkan Yardımcısı Ayseli Göksoy, FP Ankara Milletvekilleri Ersönmez Yarbay, Ali Bilge ve CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ile Ankara Valisi Erdoğan Şahinoğlu'nun da eşlik ettiği 10. Yıl Marşı'nı salonda bulunan herkes ayağa kalkarak hep bir ağızdan söyledi.