The Others Başkan gazete sattı

Başkan gazete sattı

25.03.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bakırköy Belediye Başkanı Bahadırlı, Taksim'deki Kiosku kaldırmasına tepki gösterdi ve destek olarak gazete sattı

Başkan gazete sattı

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi'nin Taksim'deki kiosku (gazete satış büfesi) kaldırmasına tepki gösteren Bakırköy Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı, dün Bakırköy İstasyon Caddesi'nde bulunan kioskta gazete sattı.
Büyükşehir Belediyesi'nin benzer girişimine karşı 24 saat korumaya aldığı çağdaş görünümlü kiosku halkın da beğendiğini anlatan Bahadırlı, "Gerekirse iş makinalarının hepsini buraya getirip koruruz. Bu yapıtı sevdik ve koruyacağız. Halkımız bu yapıttan yoksun kalmak istemiyor" dedi.
Bakırköy'deki kioskun trafiğe kapalı alanda bulunduğunu, ana arter kapsamına girmediğini belirten Bahadırlı, "Bu yüzden Büyükşehir Belediyesi'nin kiosku kaldırma hakkı yok. Böyle durumlarda ilçe belediyesi olarak bizim de görüşümüzün alınması gerekir" diye konuştu.
Modern çizgileriyle herkesin beğenisini kazanan kioskların kendi ilçesine de yerleştirilmesini isteyen Beşiktaş Belediye Başkanı Ayfer Atay, ise şunları söyledi:
"Büyükşehir Belediyesi kentin bütününe hitap eden bu ana arterleri ve meydanları sadece para elde edilecek, gelir getirecek mekanlar olarak düşünüyor. Sonuçta bilboardlarla koca koca reklam panolarıyla çirkin bir kent yapıyor. Buna karşın hem kentin estetik görünümüne güzellik katacak hem de kentin kültür sanat kimliğine katkıda bulunacak bir gelişmeyi para elde edemediği için böylece hemen kaldırabiliyor. Hem estetik açıdan verimli en önemlisi kültür sanat etkinliklerine okumaya olanak sağlayacak yerlerin kentin hemen her tarafında olmasından yanayım. Kaldırılmasını kınıyorum. Beşiktaş'a henüz kiosk konulmadı, ama konulursa Beşiktaş Belediyesi sahip çıkacaktır."
Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, de bugünkü gazete satış büfelerinin kente yakışmadığını vurgulayarak görüşlerini şöyle açıkladı:
"Kadıköy'de bir ay önce bazı büfelere bu yüzden tebligat göndermiştik. Daha sonra büfe sahipleri Taksim'deki kioskun bir benzerini getirdiler ve onu koymayı teklif ettiler, son derece mutlu oldum. Biz izin verdik ama Büyükşehir Belediyesi ana arterlere girdiğini söyleyerek izin vermemiş. Yetki onların ama bana kalsa hemen bugün 3 - 4 tane gazete büfesini kaldırıp onları koyarım. Bence gerçekten çok güzel, modern, çağdaş yapılar. Dün de Melih Gökçek açık açık parti olarak basını hedef aldıklarını söyledi. Kioskları kaldırmalarını da bu tutumun bir uzantısı olarak yansıyor."

Taksim'deki kioskun kaldırılmasına vatandaşların tepkisi ise şöyle:
Semra Karapaça (27)(Mimar): "Mimari olarak kiosk çok güzel bir yapıt. Eski ve çirkin barakaları görmek istemiyoruz."
Mehmet Aslan (26)(İhracatçı): "Bunu kaldırma çabaları çok ilkel. Kioskları kaldırmayı bırakın tam tersi bunları çoğaltmaları lazım. Ülkede okuma düzeyi zaten çok düşük bunu iyice aşağıya çekmeye çalışıyorlar."
Narin Genç (43)(Ev kadını): "Korunduğu için belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Kioskun görünüşünü çok hoş buluyorum. Büyükşehir Belediyesi bu gibi şeylere hep köstek oluyor."
Enver Karadağ (57)(Emekli): "Kaldırılmamasını mezara kadar destekliyoruz"
Türkan Yıldırım (58)(Ev hanımı): "Tayyip Bey yerinde otursun buraya karışmasın. Burası ayrı bir bölge, o kendi bölgesinde baksın. Bizim emekli maaşlarımızla uğraşsın."
Selnur Akgün (20)(Öğrenci): "Kiosku neden kaldırmak istiyorlar anlamıyorum. Gayet güzel ve estetik duruyor."