The Others Batı'da yağış Doğu'da güneş

Batı'da yağış Doğu'da güneş

11.03.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Batı'da yağış Doğu'da güneş

Batıda yağış Doğuda güneş


İstanbul Milliyet


       Türkiye, dokuz günlük kurban bayram tatilini Batı'da yağışlı, Doğu'da güneşli geçirecek.
       Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün bir haftalık verilerine göre, tatilin ilk gününde hava sıcaklığı azalacak ve Türkiye'nin büyük bölümünde kar yağışı görülecek. Tatilin ikinci gününden itibaren hava sıcaklığı artacak. Dokuz günlük tatilin ilk yedi günü için tahminler şöyle:
       * 11 Mart: Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu yağışlı, diğer yerler parçalı bulutlu geçecek. Yağışlar Güneydoğu Anadolu'da yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Hava sıcaklığı tüm yurtta azalacak.
       * 12 Mart: Hava sıcaklığı artacak. Marmara ve Ege'nin batısı parçalı bulutlu, Marmara'nın doğusuyla Orta ve Batı Karadeniz yağmurlu geçecek. Doğu Karadeniz'in batısıyla İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun batısı az bulutlu, Akdeniz açık, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi kar yağışlı olacak.
       * 13 Mart: Marmara, Ege ve İç Anadolu az bulutlu ve açık. Karadeniz yağmurlu, iç kesimler kar yağışlı, Akdeniz açık, Doğu ve Güneydoğu Anadolu az bulutlu olacak.
       * 14 Mart: Yurtta yağış azalacak. Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'da açık bir hava hakim olacak. Doğu Karadeniz'de yağmur, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kar yağışı görülecek.
       * 15 Mart: Marmara açık, Ege'nin güneybatısı ve Akdeniz'in doğusu yağmurlu, Ege ve Akdeniz'in diğer kesimleri az bulutlu ve açık, İç Anadolu sisli, Batı ve Orta Karadeniz açık, Karadeniz'in doğusu çok bulutlu olacak.
       * 16 Mart: Bayramın ilk günü Batı bölgeleri yağışlı bir havanın etkisine girecek. Marmara, Ege ve Akdeniz'de yağmur görülecek. İç Anadolu az bulutlu, Karadeniz açık, Doğu ve Güneydoğu Anadolu sisli olacak.
       * 17 Mart: Yağışlı hava Türkiye'nin büyük bölümünü etkisi altına alacak. Batı Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz yağmurlu, İç Anadolu'nun batısı ile iç Ege kar yağışlı, İç Anadolu'nun doğusu parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu açık olacak.