The Others Bebek dostu hastanelere ödül

Bebek dostu hastanelere ödül

09.08.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bebek dostu hastanelere ödül

Bebek dostu hastanelere ödül

       SAĞLIK Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve UNICEF'in işbirliği ile sürdürülen `Anne Sütünün Teşviki ile Bebek Dostu Hastaneler Programı' kapsamında 15 hastaneye "Bebek Dostu Hastane" ödülü verildi.
       Ödül kazanan hastaneler arasında yer alan Florence Nightingale Hastanesi'nde düzenlenen törende anne sütüyle beslenmenin önemi vurgulandı. Törende konuşan Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Yıldız Batırbaygil, çocuk ölümlerine en çok neden olan ishal ve solunum hastalıklarına anne sütü ile beslenen bebeklerde daha az rastlandığını söyledi.
       İl Sağlık Müdürü Mehmet Salman, annenin eğitimine dayalı anne sütüne teşvik projesinin, 5- 6 yaş altı çocuk ölümlerinin çoğunun önlenebilir hastalıklardan kaynaklanması dolayısıyla başlatıldığını söyledi.
       Bebek Dostu Hastane ödülünü bu yıl Gaziantep, Turhal, Erbaa, Edirne, Artvin, Gönen, Ayvalık, Bandırma, Bayburt devlet hastaneleri ile SSK Kocaeli Hastanesi, İstanbul Metropolitan Florence Nightingale, Amerikan Hastanesi, İstanbul International Hastanesi aldı. Bu yıl ayrıca Manisa Alaşehir ve Turgutlu Devlet hastaneleri de sertifika aldı.
       Törende bulunan Ord. Prof. Dr. Sulhi Dönmezer de, ödül verdiği Turgutlu Devlet Hastanesi'nden Dr. Ufuk Tamer, Dr. Cengiz Ulman ve Dr. Ali İhsan Kuran'a "Anadolu'nun bir çok ilinden gelen genç doktorlarımızı başarılarından dolayı kutluyorum" dedi.
       2.5 yıldır beş binden fazla doğum yaptırdıkları anneleri, anne sütü konusunda eğiten Turgutlu Devlet Hastanesi doktorları, 36 hafta rutin olarak yaptıkları toplantılarla, annelere bu bilinci aşıladıklarını söylediler. Dr. Ufuk Tamer, emzirme polikliniklerinde annelerin sürekli takip edildiklerini belirtti.
       Turgutlu Devlet Hastanesi'nin ödül alan doktorları soldan sağa Dr. Ali ihsan Kuru, Başhekim Dr. Cengiz Ulman, Dr. Ufuk Tamer projenin başladığı tarihten itibaren doğum yapan beş binden fazla annenin emzirme konusunda eğitildiğini açıkladı.