The Others Beni bu hale kadınlar getirdi

Beni bu hale kadınlar getirdi

28.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Beni bu hale kadınlar getirdi

Beni bu hale kadınlar getirdi


Kabadayı milletvekili Enginyurt çocukluğunu anlattı: Ben elime silah aldığımda ‘Aferin’, kızkardeşim aldığında “Sana göre değil" dediler. Bizi böyle yetiştirdiler


       Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu'nun adaylık başvurusu sırasında çıkan olaylarda başrolü oynayan Cemal Enginyurt, "Beni bu hale kadınlar getirdi" dedi.
       MHP Erzurum Milletvekili Cezmi Polat ile saat 19.00'dan itibaren adayların başvurularını verdiği Genel Evrak ve Arşiv Müdürü'nün odasında nöbet tutan Enginyurt, olayların başlamasından birkaç saat önce gazetecilerle konuşurken getirilen çayları kadınlar yerine önce erkeklere ikram ederek şunları söyledi:
       "İşlerine gelince kadın - erkek eşitliğini savunurlar. Madem eşitiz önce bayanlar diye bir şey yok. Ben otobüste bile kadınlara yer vermem. Beni böyle kadınlar yaptı. Küçükken elime silah alsam, 'Aferin' dediler, kız kardeşim aldığında, 'Bırak o sana göre değil, o erkeklere göre' dediler. Ben bebekle oynasam, 'O kız oyuncağı bırak' dediler.
       Ya bırakın biraz da duygusal olalım değil mi? Ama izin vermediler. Ben çıplak gezerken alkışladılar, kız kardeşimi ayıpladılar. Şimdi eşim de çocuklarıma aynısını yapıyor. Bizi böyle yetiştiriyorsunuz. Sonra büyüyünce bundan vazgeçip 'Kadın - erkek eşittir' diyorsunuz. Bunu zamanında düşünecektiniz."

Evde oturup ne yapacağım?

       Enginyurt, "Akşam saatlerinde başvuru merkezinde neden bekliyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:
       "Evde hanımla oturup ne yapacağım? Televizyonlarda sizin haberlerinizi izleyeceğim. Ben bu masayı görmek isteyeceğim, siz öbürünü göstereceksiniz. En iyisi haberi kaynağında görmek. İstediğiniz şeyleri saklıyorsunuz. Gazetecilere güven olmaz."

"Bahçeli cumhurbaşkanı olacak"

       Enginyurt, cumhurbaşkanı seçimi sürecinde yaşananlarla ilgili olarak da şu görüşleri dile getirdi:
       "Biz aday çıkarıp ne yapacağız, zaten seçtiremeyiz. Dönüp dolaşıp sandığa gideceğiz. Vatandaş o zaman attığı imzaya sahip çıkmayanlara gereken cevabı verecek. MHP, 300'ün üzerinde milletvekiliyle birinci parti olacak. Şimdi seçilen cumhurbaşkanının görev süresi bizim tek başımıza iktidarımız sırasında dolacak.
       O zaman Bahçeli'yi kendi oylarımızla tek başımıza seçip Köşk'e göndereceğiz. Aceleye ne gerek var? Anayasa oylamaları sırasında özellikle ANAP'ın gösterdiği tavır unutulmayacak. ANAP'ın önümüzdeki seçimlerde barajın altında kalma olasılığı yüksek."
       Enginyurt, sohbetin sonunda ise şu fıkrayı anlattı:
       "İmam bir gün namaz sırasında yellenmiş. Utancından köyü terk etmiş, yıllar sonra oralara yolu düşmüş, olayın unutulduğunu düşünüp, 'Bir bakayım köydekiler ne yapıyor' demiş. Köyün girişinde bir delikanlıyla karşılaşmış, 'Sen kimin oğlusun' demiş. 'Hacı Hasan'ın oğlu' yanıtını almış. 'Kaç yaşındasın'. 'Kaç yaşında olduğumu bilmiyorum, ama imamın yellendiği yıl doğmuşum'."