The Others 'Bir tuğla da sizden'

'Bir tuğla da sizden'

25.08.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

'Bir tuğla da sizden'

Bir tuğla da sizden


       Türkiye'nin tüm basın ve yayın kuruluşları, "Bir Tuğlada Sizden" adı altında bir yardım kampanyası başlatıyor.
       Kampanya'ya katılan yayın kuruluşlarınca yapılan açıklamada, toplanan para, bölgede zarar gören binaların, okul ve hastanelerin yeniden yapılması için kullanılacak. Yardım paralarının kullanılması da yine kampanyaya katılan basın kuruluşlarınca takip edilecek.
       İzmit depreminin yaralarını sarmayı amaçlayan bu kampanya ile Türkiye'de ve yurtdışında yaşayan bütün vatandaşlar yardıma davet edilecek. Kampanyanın tanıtımı için Türkiye'nin bütün ulusal gazetelerinin aynı manşet ve tanıtım sayfaları yayınlayacağı belirtilen açıklamada, televizyon kanallarının da kampanya ile ilgili filmler yayınlayacağı kaydedildi.
       Yardım kampanyasına katılmak isteyenlerin Ziraat Bankası'nda açılan bir hesaba para yatırabileceği ifade edilen açıklamada, toplanan paranın bölgede zarar gören binaların, okul ve hastanelerin yeniden yapılması için kullanılacağı belirtildi.
       Açıklamada, kampanyaya katılıp para yardımı yapan kuruluşların yayın organlarınca halka duyurulacağı kaydedilerek, paranın nerelere harcandığının ayrıntılı bilançolarla kamuoyuna açıklanacağı bildirildi.
       Kampanya'ya Milliyet, Hürriyet, Radikal, Posta, Gözcü, Asabi, Fanatik, Sabah, Takvim, Fotomaç, Star, Türkiye, Akşam, Güneş, Cumhuriyet, Milli Gazete, Yeni Şafak Gazeteleri ile Kanal D, ATV, Star, Show, TGRT, NTV, Samanyolu, Kanal 7 televizyonları destek verecek.




Yazarlar