The Others Bize benzemek

Bize benzemek

20.09.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bize benzemek

Bize benzemek



Eğitim, yaşam, kaza, cinsellik, alışkanlıklar, standartlar... Küçük haberlerin içinde gizlidir bunlar... Bizi bir güzel ele verir... Severim bunları kesmeyi...
Karınca ya da devrilme
"Karıncayı incitmezdi"... Bu sözü, genelde cinayet sonrası konu komşu katil zanlısı için söyler. İki meslektaşını öldüren polis Şen'in komşuları ve çocukluk arkadaşları "O bir karıncayı bile incitmezdi" demişler!
***
"Otobüs, minibüs devrilmesi"... Sıradan, yine bize özgü kazalardır. Bu kafileye panzer de katılmış. Siirt'te sabah saatlerinde virajı alamayan panzer şarampole yuvarlanmış. Sivas'ta da asker taşıyan minibüs yağış nedeniyle devrilmiş. Bu olayların nedenleri ve devrilen araçların bulunduğu mekanlar aynıdır. Virajı alamaz araç ya da yol yağışlıdır. Devrildiği yer de genelde şarampoldür.

Hin fikirler bizde mevcut
Susurluk ilçesine bağlı Yahyaköy'de mezarlıkta yer kalmayınca muhtar Lütfü bey "Ölüleri dik şekilde gömelim" demiş!
***
Market yapmak, bina dikmek bizde hastalık halindedir. DSİ'nin Adana'da 46 dönümlük arazisine hastane yapılması öngörülmüş. Ödenek çıkmamış! Arazi böyle boş dururken bir bakmışlar açık oto pazarı olmuş!
***
Banka hortumculuğu da 2000'li yılların motiflerinden biri. Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın bir açıklama yapmış. "İflas ettim diyenlerin simitle yiyerek geçinenini görmedim. Önceden iflas edenlere komşuları yemek götürürdü" demiş. Zeki bey devir değişti; o Burla Biraderler zamanında olurdu!

Eğitim ve kültür heyecanı
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, Batman'da meslek lisesi yaptırmış ama hiç öğrenci gelmemiş. Meslek liselerinin ÖSS'de puan kaybına uğraması okula ilgiyi sıfıra indirmiş. Peki kardeşim o zaman düz lise yap! Zaten seneye öyle olacakmış!
***
Eğitim-Sen ve B.Ü.'nün ortak yaptığı bir araştırmada öğretmen ve öğretmen adaylarının yüzde 17'si dayağın kaçınılmaz olduğunu söylemişler. Zaten bu araştırmaya göre her iki aileden birinde çocuk dövülüyormuş. Yani sorun yok; sabah - akşam dayak!
***
Nevşehir Arkeoloji Müzesi'nde in cin top oynarken Asmalı Konak'ta kuyruk varmış. N'apacak millet, Helen Bizans tarihimiz vs. Seymen Ağam dururken. Hem heykelini bile diktiler!
***
Konya'nın Karatay ilçesi Çataltömek köyündeki ilköğretim okulu üç yıldır bitmemiş. Pencere kasaları da hırsızlar tarafından araklanmış. İşte standart eğitim haberlerimizden biri.

Muhafazakar cinsellik...
Emel Acar "Kocama asılan kadınlar utansın" demiş. "Birkaç günlük heyecan için ailemi yıkmam" diye eklemiş...
***
AKP Genel Başkan Danışmanı Yalçın Akdoğan; "Dünyanın hiçbir yerinde eşcinsel birinin muhafazakar partiye üye olduğu görülmemiştir" dedi.
***
Orkid, Bayan Milli Voleybol Takımı'nın ana sponsoru oldu.
***
"Aman Tanrım" filminin dini değerleri suistimal ettiği belirtilerek gösterimine izin verilmemesi istenmiş. Çözüm; "13 yaşından küçükler aileleri ile birlikte izleyebilir"de bulunmuş.
***
Eskişehir'de belediye otobüsü şoförlüğü yapan Hikmet abim karşı apartmanda oturan M.M.'yi arayarak; "Balkona çık" demiş. M.M. balkona çıktığında Hikmet abim çırılçıplakmış ve şöyle bağırıyormuş; "Gel de sevişelim"... Kendisinin 35 promil alkollü olduğu anlaşılmış...
***
Nazilli'de fırıncı Mehmet, eşinin gezmeye gitmesini fırsat bilerek sevgilisi Gülizar'ı evine götürmek istemiş. Pimpirik olduğu için sevgilisini bagaja saklayıp evi son bir kez kontrol etmeye gitmiş. Eşi evde olunca paniklemiş ve sevgilisini bagajda unutmuş. Çığlıklar üzerine komşular bagajdan talihsiz kızı kurtarmışlar! n