The Others Buruk mutluluk

Buruk mutluluk

05.08.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Buruk mutluluk

Buruk mutluluk

Talihsiz kaza sonucu hayatını kaybeden muhabirimiz Bağcı'nın ailesine, Milliyet tarafından alınan ev törenle törenle teslim edildi

BAKANLARIN Gaziantep gezisini izlerken geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitiren Milliyet Haber Ajansı Ajansı Gaziantep Muhabiri Kemal Bağcı'nın ailesi için Doğan Yayın Grubu Başkanı Aydın Doğan tarafından alınıp, hibe edilen dairenin tapusu dün Gaziantep'te düzenlenen törenle teslim edildi.
Devlet Bakanı Mehmet Batallı, Vali Muammer Güler, Milliyet Haber Ajansı Genel Müdürü Taner Atilla, Milliyet Güney İlleri Temsilcisi Muzaffer Bal, bazı kuruluşların temsilcileriyle, Balcı'nın meslektaşlarının katıldığı törende duygulu anlar yaşandı.
Vali Muammer Güler, törendeki konuşmasında, "Buruk bir toplantıdayız. Ancak, Milliyet Gazetesi'nin kadirbilirlik örneği göstermesi bizleri çok sevindirdi. Basında bir ilki ve vefayı gerçekleştirdi. Basın mensuplarının taşıdığı risklerin teminat altında olmadığı bir gerçek. Milliyet, bu boşluğu doldurdu. Kemal Bağcı'nın ailesini yüzüstü bırakmadı" dedi. Vali Güler, Gaziantep'te açılan kampanyada da Bağcı'nın ailesi için şimdiye kadar yaklaşık 1.5 milyar lira toplandığını açıkladı.
Devlet Bakanı Mehmet Batallı da, Kemal Bağcı'nın görevi başında şehit olmasından sonra Gaziantepliler'in ailesini bağrına bastığını, Milliyet'in de büyük bir jest yaptığını belirterek şunları söyledi:
"Basın mensupları, zor şartlar altında görev yapıyor. Sosyal konularına el atılması gerekiyor. Biz bunun öncüsü olacağız. Doğan Grubu, bu jestiyle bir önek teşkil etti. Sayın Aydın Doğan'ı kutluyorum, teşekkür ediyorum."

Daha sonra konuşan Milliyet Haber Ajansı Genel Müdürü Taner Atilla, Ajans'ın sadece 17 büro 698 muhabiriyle meslektaşlarının acısını paylaşmadığını, tüm gazetecilerin Gaziantepliler'in ve okurların bu üzüntüye ortak olduğunu bildiğini belirterek, "Eşi Elif Bağcı büyük bir acı içinde. Ama, sevinmeli. Çünkü, bu kadar büyük bir seveni var. Kemal Bağcı, dürüst ve çalışkan bir gazeteciydi. Bu kadar seveni bunun için çok. İşte, Kemal'in çocuklarına bıraktığı en büyük miras. Elif Bağcı, bunun için teselli bulabilmeli" dedi.
Atilla, cenaze töreninde Bağcı Ailesi'nin acı ve tatlı günlerinde yanlarında olacağı yolunda söz verdiğini anımsatarak, bu sözü, Doğan Yayın Grubu Başkanı Aydın Doğan'ın bu konulardaki hassasiyetini bilmesine dayanarak verdiğini vurguladı ve aradan iki hafta geçmeden de sözünü yerine getirdiğini bildirdi. MİL- HA Genel Müdürü, Kemal Bağcı'nın iyi insan, dürüst gazeteci olmasının mükafatını vefatından sonra gördüğünü vurguladı.

Kolejtepe Semti'ndeki 145 metrekarelik dairenin anahtarını MİL - HA Genel Müdürü Taner Atilla, tapu belgesini de Devlet Bakanı Mehmet Batallı'dan alan Şehit Gazeteci Kemal Bağcı'nın eşi Elif Bağcı, gözyaşlarını tutamadı. Elif Bağcı, "Herşey için sizlere teşekkür ediyorum. Ama, hiçbirşey Kemal'in yerini dolduramaz. Dünyayı verseler, onun yeri dolmaz" dedi.