The Others Çevre Bakanı faresiz bina arıyor

Çevre Bakanı faresiz bina arıyor

30.03.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çevre Bakanı faresiz bina arıyor

Çevre Bakanı faresiz bina arıyor


ANKARA AA


       Çevre Bakanlığı'nın Eskişehir yolu üzerindeki bürolarını basan farelerin bir yıldır süren çalışmalara karşın bir türlü yok edilemediği, Bakan Fevzi Aytekin'in bu yüzden yeni bina aradığı bildirildi.
       Eskişehir yolu üzerindeki Ankara Yem Sanayi'ye ait fabrikanın 1994'te boşaltılması ve yıkılmasının ardından etrafa yayılan fareler, bu kuruluşun misafirhane, lojman ve büroları olarak kullanılan bölümlerinde çalışan Çevre Bakanlığı personeline zor anlar yaşatıyor. Bakanlıkta, bir temizlik firmasıyla yapılan sözleşme kapsamında fareyle mücadele çalışmaları bir yıldır sürdürülüyor. Firma yetkilileri, son zamanlarda artan şikayetleri dikkate alarak, bu kez de odalardaki kalorifer peteklerinin altına fare zehiri koydu.
       Bakanlık yetkilileri ise "Dünyanın neresine giderseniz gidin yem fabrikalarının bulunduğu alanlarda yaşam ortamlarını sürdüren farelerin kökünün kazınmasının çok zor olduğuna" dikkat çektiler. Yetkililer, ayrıca bölgedeki yerleşim alanlarından kaynaklanan atıksuların, bakanlığın arka kısmında bulunan eski bir dere kaynağından geçmesinin de farelere yaşama ortamı sağlandığına işaret ettiler.