The Others Çiftçiydiler balıkçı oldular

Çiftçiydiler balıkçı oldular

27.03.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çiftçiydiler balıkçı oldular

Çiftçiydiler balıkçı oldular


Güneydoğu'nun can damarı GAP, yeni iş alanları da açtı. Çiftçilikten vazgeçen vatandaşlar, Atatürk Barajı'nda balıkçılık yapmaya başladı


       Güneydoğu'nun ekonomik ve kültürel alanda çehresini değişteren GAP kapsamındaki barajlar vatandaşlara yeni iş imkanları doğurdu. Şimdiye kadar çiftçilik yaparak geçimlerini sağlayan Güneydoğulu bazı vatandaşlar artık Atatürk Barajı gölünde balıkçılık yaparak yaşamlarını sürdürüyor.
       Barajın Adıyaman'nın Kahta ve Şanlıurfa'nın Siverek ilçeleri arasındaki bölümde tekneleriyle sabahın erken saatlerinden itibaren açılan yüzlerce balıkçının her biri günde ortalama 40 - 50 kilo balık avlıyor.
       Bölgedeki vatandaşlar kilosu 750 bin liradan satılan taze balıkları kapışıyor. Eski çiftçi, yeni balıkçı vatandaşlar, yeni mesleklerini risklerine rağmen sevdiklerini belirterek, "Balıklar taze olduğu için anında satıyoruz. GAP bereketi bize de yansıdı. Önceleri çiftçilik yaparak geçiniyorduk, ancak şimdi balıkçılığı öğrendik. Yeni mesleğimiz oldukça zevkli" dediler.
       Atatürk Baraj Gölü'nün dolmasından sonra balıkçılığın yanısıra bazı vatandaşlar kendilerine başka yeni iş alanları da açtı. Bölgeden bir girişimci de, Siverek - Kahta arasında ulaşımı sağlamak için feribot seferleri başlattı. Günde karşılıklı 16 sefer yapan GAP feribotu büyük ilgi görüyor.