The Others Damalı bayrak Ecevit’in elinde!

Damalı bayrak Ecevit’in elinde!

07.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Damalı bayrak Ecevit’in elinde!

Damalı bayrak Ecevit’in elinde


Turizm Bakanı Mumcu diyor ki; ‘Eğer Başbakan isterse, imkansız gibi görünen Formula 1, Türkiye’de start alabilir’


       Bütün dünyada ilgiyle izlenen ve düzenlendiği ülkelere, tanıtımın yanı sıra maddi yönden de büyük katkılar sağlayan Formula 1’in Türkiye’deki geleceği, Başbakan Bülent Ecevit’in iki dudağının arasında.
       ‘Büyük yarış’ı Türkiye’ye getirme çabaları sürerken, çalışmaların önündeki en büyük engel, yarışan takımların sponsorluğunu sigara üreticilerinin yapıyor olması.

       Düğümü Ecevit çözer
       Çünkü, yürürlükteki yasalar, tütün ve tütün mamüllerinin reklamına izin vermiyor. Bu yılki Formula 1’in son ayağını izlemek için Malezya’ya giden Turizm Bakanı Erkan Mumcu, bu yarışın Türkiye’de yapılmasını önemsiyenlerden. Dünyada ortalama 700 milyon kişinin bu etkinliği televizyondan izlediğini belirten Mumcu, “Bu teknolojik bir yarış ve son derece önemli bir tanıtım değeri taşıyor" diyor.
       Konunun, Turizm Bakanlığı yetkisinde olmamasından dolayı girişimde bulunamadığını belirten Bakan Mumcu, bu işin yine de çözülebileceğini düşünüyor. Tütün reklam yasağı olmasına karşın, organizasyonun yapılmasına izin veren ülkelerin, yarış dönemlerinde yarışın yapıldığı bölgelerde kanunları askıya aldığını vurgulayan Mumcu, topu Başbakan Bülent Ecevit’e atıyor ve “Bu konu tüm dünyada, başbakanların doğrudan ele almasıyla hayata geçmiş" diyor.

       ‘Yasak, herkes izliyor’
       Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü de, yasağa karşın, milyonlarca Türk’ün, ekranlardan bu mücadeleyi izleyebilmesindeki çelişkiye dikkat çekiyor.

Yazarlar