The Others Doğulu liselerle ‘kardeş okul’ projesi başlatıldı

Doğulu liselerle ‘kardeş okul’ projesi başlatıldı

23.07.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Doğulu liselerle ‘kardeş okul’ projesi başlatıldı

Doğulu liselerle ‘kardeş okul’ projesi başlatıldı

       MİLLİ Eğitim Bakanlığı, Olağanüstü Hal Valiliği ve Türkiye Eğitim Vakıfları Dayanışma Konseyi'nin (TEVDAK) organizasyonuyla "kardeş okul" uygulaması başlatılıyor.
       TEVDAK bünyesinde yer alan Kabataş Erkek Lisesi, Galatasaray Lisesi, Haydarpaşa Lisesi, Vefa Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, Edirne Lisesi, Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi, Ankara Atatürk Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi, Beyoğlu Anadolu Lisesi, Nişantaşı Anadolu Lisesi High School ve Pertevniyal Lisesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan belirlenen kardeş okullarla işbirliği yapacak. Okul eşleşmelerinin kurayla belirlendiği projede, öğrenci değişimi, eğitim araçları gibi etkinlikler ön planda tutuluyor.
       TEVDAK Başkanı Cahit Kocaömer, vakıf başkanları ve okul müdürleriyle bir toplantı yaptıklarını ve kardeş okul kampanyasını başlatma kararı aldıklarını açıkladı. Kampanyanın amacının, Türkiye'nin her köşesinde günün koşullarına uygun biçimde eğitim yapılması olduğunu belirten Kocaömer, eğitimin hakkı olan yere kavuşması için çalıştıklarını vurguladı.
       Uygulama kapsamında belirlenen okullar gruplar halinde ziyarete gelecek. Kabataş Erkek Lisesi Müdür Yardımcısı Canan Şensöz, Bitlis Lisesi'nden 2 öğretmen ve 14 öğrenciden oluşan bir grubun İstanbul'da konukları olacağını belirterek, "Onlara kitap ve giyecek yardımı yapılacak. Bu organizasyonun öğrenciler için eğitimle kültürün kaynaştığı bir gezi olmasını amaçladıklarını ifade etti. TEVDAK yetkilileri, öğrencilerin aileleri arasında da bir etkileşim kurulacağına inanıyor.

       Kardeş okul eşleşmeleri şöyle:
       Galatasaray Lisesi - Siirt Pervari Lisesi
       Kabataş Erkek Lisesi - Bitlis Güroymak Lisesi
       Haydarpaşa Lisesi - Elazığ Maden Lisesi
       Vefa Lisesi - Muş Lisesi
       İstanbul Erkek Lisesi - Bingöl Lisesi
       Edirne Lisesi - Tunceli Pülümür Gazi Lisesi
       Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi - Hakkari Lisesi
       Ankara Atatürk Lisesi - Batman Merkez Yahya Kemal Beyatlı Lisesi
       Kadıköy Anadolu Lisesi - Şırnak Merkez Çok Programlı Lise
       Beyoğlu Anadolu Lisesi - Diyarbakır Melik Ahmet Lisesi
       Nişantaşı Anadolu Lisesi High School - Mardin Dargeçit Lisesi
       Pertevniyal Lisesi - Van Merkez Cumhuriyet Lisesi