The Others 'Eğitime yatırım yapmak zorunluluk'

'Eğitime yatırım yapmak zorunluluk'

03.11.2016 - 19:54 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle Ankara Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) ile KKTC Teknik Öğretmenler Derneği işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumu (EYFOR 7) başladı.

Eğitime yatırım yapmak zorunluluk

Eğitime yatırım yapmak zorunluluk

Haberin Devamı


MİLLİYET LEFKOŞA
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle Ankara Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) ile KKTC Teknik Öğretmenler Derneği işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumu (EYFOR 7) başladı. Açılışta, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’nın yanı sıra TC Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. M. Hilmi Çolakoğlu, Ankara Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) Başkanı ve EYFOR Eş Başkanı Dr. Adem Çilek, KKTC Teknik Öğretmenler Derneği (TÖDER) Başkanı ve EYFOR Eş Başkanı Ahmet Arslan ve LAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Oğuz Serin birer konuşma yaptı. Berova, içinde bulunulan yüzyılın bilgi çağı olduğuna dikkat çekerek, son çeyrek yüzyılda teknolojide geri kalmak istemeyen toplumların bilgi sistemlerini ve eğitim programlarını çağın gereklerine göre düzenlediklerini kaydetti.
Eğitimin ülkelerin yatırım yapması zorunlu alanlarından olduğunu kaydeden Berova, insan kaynaklarının geliştirilmesinin gündemde en ön sırada tutulması gerektiğini vurguladı. TC Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. M. Hilmi Çolakoğlu da TC Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın foruma başarı dileklerini iletti.

Haberin Devamı

Reformlara vurgu yapıldı

Ankara Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) Başkanı ve EYFOR Eş Başkanı Dr. Adem Çilek, EYUDER hakkında bilgiler verdiği konuşmasında, derneğin amacı ve uzun vadeli hedeflerini anlattı. KKTC Teknik Öğretmenler Derneği (TÖDER) Başkanı ve EYFOR Eş Başkanı Ahmet Arslan da konuşmasında, TÖDER’in kuruluşu ve amaçları hakkında bilgi verdi ve derneğin eğitimcilerin eğitimine gösterdiği öneme vurgu yaptı. Dünyadaki ilerleme ve gelişimin tümünün eğitimden geçtiğini söyleyen Arslan, “Ne kadar forum yapılır ve paylaşılırsa, o kadar faydalı olur” ifadelerini kullandı. LAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Oğuz Serin, açılışta yaptığı konuşmada forum hakkında bilgi verdi ve eğitimin sorunlarını çözecek güçlü bulgular kazandırması temennisinde bulundu.