The Others Elele yürüşüyüne izin verilmedi

Elele yürüşüyüne izin verilmedi

12.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Elele yürüşüyüne izin verilmedi

Elele yürüşüyüne izin verilmedi


Şakir Aydın İstanbul


       Başörtüsü yasağına tepki için bugün yapılması planlanan "ikinci elele yürüyüşü"ne izin verilmedi.
       İlki, 11 Ekim 1998'de yapılan elele yürüyüşünün ikincisi için el ilanları dağıtılırken Akit, Yeni Şafak ve Milli Gazete'den çağrılar yapıldı. Kimler tarafından kurulduğu bilinmeyen İnsan Hakları ve Özgürlükler Platformu'nun düzenlediği yürüyüşün Topkapı'dan başlayıp, Saraçhane, Unkapanı, Eminönü ve Karaköy'den geçtikten sonra Gebze'de bitirileceği bildirildi. Platformun yürüyüşü, Danıştay 8. Dairesi'nin türban konusunda aldığı kararı protesto için düzenlediği belirtildi. Dağıtılan el ilanlarında "İnanca, düşünceye, emeğe saygı İçin; 12 Aralık Pazar günü saat 11.00'de, Bütün Türkiye Yeniden Elele" denildi.
       İslamcı gazatelerde halkı yürüyüşe teşvik eden yazıların yer almasından sonra harekete geçen polis, eylem için izin alınmadığını belirledi. Yasal olmayan bu eyleme kesinlikle izin verilmeyeceğini vurgulayan emniyet yetkilileri, İnsan Hakları ve Özgürlükler Platformu isimli hareketin de yasal bir kurum olmadığına dikkat çekti.
       Polis, üç günden beri halkı izinsiz yürüyüşe teşvik ettiği gerekçesiyle Yeni Şafak, Akit ve Milli Gazete hakkında da yasal işlemlerin başlatılacağını bildirdi. Ayrıca Topkapı'dan başlayıp Gebze'de bitirilmesi planlanan yürüyüşle ilgili olarak bütün ilçe emniyet müdürlükleri uyarıldı.