The Others 'En alttakiler' Tıp'lı oldu

'En alttakiler' Tıp'lı oldu

21.11.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

'En alttakiler' Tıp'lı oldu

En alttakiler Tıplı oldu

VAKIF Üniversiteleri, çok düşük puanlarına rağmen hala kontenjanlarını dolduramadılar. YÖK'ün ek kontenjanlardan sonra tekrar kayıt hakkı tanımasına rağmen özel üniversiteler öğrenci bulamıyorlar.
Gazete ilanlarıyla öğrenci avına çıkan vakıf üniversitelerinde Türkiye'nin en prestij sahipi meslek dallarında öğrenim görmek parası olan ve üniversite sınavına giren pek çok öğrenci için mümkün. Soruların beşte birini çözen öğrenciler dahi bazı vakıf üniversitelerinin istedikleri fakültesine girebilecekler.
Özel üniversiteler, devlet üniversitelerinde 700'e kadar ulaşan puanlarla öğrenci alınan bölümlerine, 290-400 puanla öğrenci almasına rağmen 10 bin Dolara varan ücretleri nedeniyle boş kalıyor. Devlet üniversitelerinin 4 yıllık örgün eğitim veren programlarının hiç birine 400 puanın altında öğrenci alınmazken, 300 puan alan öğrencinin bir vakıf üniversitesinin Tıp Fakültesi'ne girme şansı bulunuyor.
Sıradan öğrenci Tıp'ta
Üniversite birinci basamak sınavında 120 puan alan ve ikinci basamak sınavında da 10 matematik, 10 Türkçe, 15 fen sorusu çözen bir aday, vakıf üniversitesinde Tıp öğrenimi şansı yakalıyor.
Devlet üniversitesinin Tıp Fakültesi'ne girebilmek için ise, ortalama 35 fen, 35 matematik, 20 Türkçe sorusu çözmek gerekiyor.
6 yıl eğitim gerektiren ve en meşakatli meslekler arasında bulunurken, taban puanı da en yüksek fakülteler arasında yer alan Tıp Fakülteleri'ne, devlet üniversitelerinin sıradan bölümlerine dahi yetmeyecek puanlarla girilmesi tepki yaratıyor.
Vakıf üniversitelerinin, "YÖK'ün kıyağı" olarak nitelendirilen ikinci kayıt işlemlerini 28 kasıma kadar tamamlamaları gerekiyor.
Vakıf üniversitelerinin tıp fakültelerinin taban puanları şöyle:
Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi: 306.400
Kültür Üniversitesi Tıp Fakültesi: 306.400
Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi: 404.973
İstanbul Tıp Fakültesi'nin taban puanı: 530.963
İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesinin taban puanı ise; 523.763



Yazarlar