The Others "Eyvah! Mümtaz Hoca"ya itiraz var

"Eyvah! Mümtaz Hoca"ya itiraz var

16.02.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Eyvah! Mümtaz Hoca"ya itiraz var

Eyvah Mümtaz Hocaya itiraz var



Hasan Boyacı, 9 Şubat Pazartesi günü "Eyvah! Mümtaz Hoca" başlığıyla yayımlanan haberin sunumunu ve içeriğini eleştiriyor. Haberde, "BM kaynaklarının, sert çıkışlarıyla tanınan Prof. Dr. Mümtaz Soysal'ın KKTC Cumhurbaşkanı'nın heyetine dahil olarak New York'a gitmesinden dolayı endişe duydukları" öne sürülüyor. Ömrünü Kıbrıs davasına adamış insanların suçlanamayacağını vurgulayan Boyacı, "Haberin başlığından ve genelinden edindiğim izlenim, aynı endişenin Milliyet gazetesince de paylaşıldığı yönündedir" diyor. Boyacı, izleniminde haklı. Başlığa yansıyan ifadeye karşın, Yazı İşleri, yıllarca Milliyet sayfalarında yazan Soysal'ın, Anayasa danışmanlığını yaptığı Denktaş'ın müzakere heyetinde yer almasından endişe duyulmadığını belirtiyor.
• Şanlıurfa Kız Meslek ve Anadolu Meslek Lisesi Müdürü M. Nuran Güder, kitap yardımı çağrısı yapıyor: Geleceğin annesi genç kızlarımızı ve öğrencilerimizi yetiştirmek için okul kütüphanemizi geliştirmek ve kitap sayısı yönünden zenginleştirebilmek çabası içindeyiz. Kütüphanemizi yeniledik, ancak kitap sayısı ve çeşidimiz yetersiz. Saygıdeğer işadamı ve sanayicilerimizin desteğine ihtiyaç duymaktayız. Yalnız bırakılmayacağımıza yürekten inanıyorum.
• Emekli öğretmen Seval Kızıldağ, 25 Ocak'ta yayımlanan haberde, "Dedeman Mali İşler Direktörü Aylin Aysal'ın 'ortaöğrenimini' Boğaziçi Üniversitesi İş İdaresi Bölümü'nde tamamladığı" ifadesine dikkat çekiyor. Kızıldağ, haklı olarak, "Doğru olan yükseköğrenimdir" diyor.


Dünya Haber Ombudsmanları Örgütü


Yazarlar