The Others Gönlü Cimbom'da göze Fener'de

Gönlü Cimbom'da göze Fener'de

25.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Gönlü Cimbom'da göze Fener'de

Gönlü Cimbomda göze Fenerde


Dev Galatasaray gemisini Nenehatun Caddesi'ndeki evlerinin girişine koyan Hasan Yılmaz, geminin üzerine cam bir kafes yaptıracağını da söyledi.


       ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın küçük oğlu Hasan, iç dünyasını, anne, baba ve ağabeyine sevgisini, Galatasaray'ın son durumu hakkındaki görüşlerini Milliyet'e açtı.
       Koyu taraftarı olduğu Galatasaray'ın renklerini taşıyan dev gemisini girişine koyduğu Nenehatun Caddesi'ndeki evinde Milliyet'e konuşan Hasan, en çok kendisine "Başbakan'ın oğlu" denilmesinden rahatsızlık duyduğunu itiraf etti. "Kendi hayatımda 'Mesut Yılmaz'ın oğluyum' demem. 'Ben Hasan Yılmaz'ım' derim" diyen Hasan, bu konudaki örneği de şu sözlerle verdi:
       "Eğer Clinton'un oğlu olsaydım, bana Clinton'un oğlu demezlerdi. Çünkü orada öyle bir şey yok.."

Tam 'denge' adamı

       Hasan Yılmaz, "özel hayatı"yla ilgili sorulara da şu yanıtları verdi:

       - Kaç yıldır Galatasaraylısın?
       * Kendimi bildim bileli Galatasaray'lıyım, yani 1991'den beri.

       - Tercihin nasıl oldu?
       * Zorlama olmadı. Öyle olsa abim Fenerli olmazdı. Ama ailede 3 - 1 yenik o. Ben de Fenerli olsaydım denge sağlanacaktı, ama Galatasaray'ı tercih ettim. Şampiyon olmuş ve şampiyonlar liginde de başarılı olmaya başlamıştı. Galatasaray'ı ilk kez 1993'te 19 Mayıs Stadı'nda Gençlerbirliği'ni yendiği maçta izledim. Fatih Hoca giderse yerine Mustafa Denizli Hoca'nın gelmesini isterim, ama onu da Fener aldı. Denizli olmazsa Alex Ferguson. Galatasaray, Antalya'dan Zafer, Gaziantep'ten Erhan Namlı, Erhan Albayrak, Oktay'ı almalı. Hakan'la anlaşır. Yabancı tercihim Zola. Onu da Fener alıyor. Bergkamp, Morientes'i isterim."

Ağabeyine çok düşkün

       - Babanın politikacı olması seni nasıl etkiledi?
       * Fazla etkilemedi. Doğduğumdan beri babam politikanın içinde. Bu ortama artık alıştım. Babam zaman buldukça okuldaki etkinliklerime gelmeye çalışıyor. Gerçekten çok iyi bir baba. Her şeye karşın babalık görevini yapıyor.

       - Büyüyünce hangi mesleği seçeceksin?
       * Daha belirlemedim. Ya babamın yolundan gidip politikacı ya da büyük şirket sahibi bir işadamı olacağım. Eğer abim politikacı olursa ben işadamı olacağım. Dengeler bozulmayacak. Abimle bu konuda henüz uzlaşmadık.

       - Anneni mi babanı mı çok seviyorsun?
       * İkisini de çok seviyorum. Ama abimi hepsinden çok seviyorum. Abim benim kafamda, ben de onun kafasındayım. Annemin en sevdiğim özelliği yardımseverliği. Babam da iyi bir devlet adamı ve iyi bir aile reisi. Konserime gelip üç saat sıkılmadan beni dinledi. Sonra annemi arayıp "Berna gerçekten çok iyi çaldılar. Bunu kaçırdığına üzülebilirsin" dedi. Üstelik göründüğünden daha şakacı. Fırsat bulunca hemen espri yapar.

Derin mevzuya baba freni

      
Televizyona çıkan Hasan bazı sorulara 'hayli samimi' yanıtlar verince, baba Yılmaz programı arayıp "Yarın okulu var" diyerek oğlunu 'kurtardı'


       ANAP lideri Mesut Yılmaz'ın Galatasaray fanatiği küçük oğlu Hasan Yılmaz, önceki gece Star televizyonundaki "Söz Hakkı" programında Orhan Uğuroğlu'nun sorularını yanıtladı. Hasan Yılmaz bazı sorulara samimi yanıtlar verince, baba Yılmaz devreye girerek oğlunu eve çağırdı.
       İngiltere ve Almanya'daki medya kuruluşlarının da gözdesi Hasan, televizyon programına katılmak için baba ve annesinden 1.5 saatlik izin aldı. 11.30'da başlaması gereken program 11.45'te yayına girdikten sonra Hasan, Galatasaray'ın başarıları hakkında görüşlerini ve UEFA kupasını aldıkları Arsenal maçı öncesi Kopenhag'da yaşadıklarını anlattı.

Sergen'in kirli çamaşırları

       Hasan, programda, Kopenhag'daki final maçı öncesinde ağabeyi Yavuz'la gezerken Tivoli meydanında kendilerini olayların içinde bulduklarını, Danimarka polisinin yardımıyla holiganlardan kurtulduklarını söyledi.
       kendileriyle buluşmak üzere gelen babası Mesut Yılmaz'ın güzergahının da bu olaylar üzerine değiştirildiğini söyleyen Hasan Yılmaz, ardından Galatasaray ile ilgili görüşlerine geçti. Fatih Terim'in disiplinine Sergen'e yaptığı uygulamayı örnek gösteren Hasan, "Kıbrıs'ta Sergen'in kumar borcunu Fatih Terim ödedi. Yine İstanbul'da bir barda Sergen'in hesabını da Fatih Hoca ödedi" diyince devreye baba Mesut yılmaz girdi.
       Oğlunun programını izleyen Yılmaz, bu açıklamalar üzerine programa telefonla bağlanarak, "Ben Hasan ile ilgili aradım. Geç oldu. Okula gitmesi gerek. Artık eve gelsin" dedi. Babasının çıkışı üzerine Hasan Yılmaz da programı yarıda keserek evine döndü.