The Others Günsel: Yüreğim Türkiyem ile bütünlüklü olmak istiyor

Günsel: Yüreğim Türkiyem ile bütünlüklü olmak istiyor

07.05.2016 - 18:12 | Son Güncellenme:

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel, 'Yüreğim der ki kökleşmek istiyorum, yüreğim derki Türkiye’m ile bütünlüklü olmak istiyorum. Ve ben yaptıklarımla değil yapmadıklarımla övünürüm' dedi

Günsel: Yüreğim Türkiyem ile bütünlüklü olmak istiyor

Günsel: Yüreğim Türkiyem ile bütünlüklü olmak istiyor

Haberin Devamı

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel’e Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Senatosu kararıyla "Fahri Doktora" unvanı verildi.

YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, Ardahan Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda yer alan törene, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Korkmaz, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Fahreddin M. Sadıkoğlu, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Ardahan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Kılıç, “Ardahan Üniversitesi senatosu tarafından Dr. Suat İ. Günsel’e KKTC’nin dünyada bir yüksek öğretim ilkesi ile markalaşması ve ambargoların eğitim yoluyla aşılmasında gösterdiği üstün gayret ve elde ettiği önemli başarılardan dolayı fahri doktora unvanı vermeyi kararlaştırmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel ise törende yaptığı konuşmada, “Öyle bir onur ki bunu taşımak hakikaten zor, öyle bir şey desem ki bir üniversite kurmaktan daha zor. Bunu ben Kıbrıs’ımızın ve Türkiye’mizin bir bütünlüğü olarak kabul ediyorum” ifadelerini kullandı. Gençlere, “Siz değerli öğrencilerden de yürekten şunu istiyorum? Ülkenizin tarihini siz yazınız, izin vermeyin başkaları yazsın” diyerek seslenen Günsel, KKTC’nin bir üniversite ülkesi olabileceğini düşünerek üniversite kurma öyküsünü paylaştı.

Günsel: Yüreğim Türkiyem ile bütünlüklü olmak istiyor

YÜREĞİM DERKİ: Günsel, şöyle dedi: “Özet olarak yüreğim der ki kökleşmek istiyorum, yüreğim derki Türkiye’m ile bütünlüklü olmak istiyorum. Ve ben yaptıklarımla değil yapmadıklarımla övünürüm. Siz değerli öğrencilerden de yürekten şunu istiyorum? Ülkenizin tarihini siz yazınız, izin vermeyin başkaları yazsın. Hiçbir zaman rüyalarınız diz üstü bilgisayar kadar olmasın, süper bilgisayarın çözebileceği kadar rüyalarınız olsun...”

Dr. Suat İ. Günsel’in, konuşmasının ardından Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Korkmaz tarafından Dr. Suat İ. Günsel’e cübbesi giydirildi ve "fahri doktora" ünvanını takdim etti. Fahri doktora töreni sonrasında Ardahan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından hazırlanan “Karma Resim Sergisi ve Bahar Konseri” programları gerçekleştirildi.

Yazarlar