The Others Hep anne olmak istedi

Hep anne olmak istedi

25.07.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hep anne olmak istedi

Hep anne olmak istedi

       TEDAVİ görmesine rağmen çocuk sahibi olamayan, üç kez düşük yapan İnşaat Mühendisi Nilgün Yavaş (34), çocuk sevgisi yüzünden bebek hırsızı oldu.
       İddiaya göre, Çiğdem Özçakar'ın 17 günlük bebeği Abdurrahman'ı Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Servisi'nde çalan Yavaş, sarılık hastası olan çocuğu doktora götürünce yakayı ele verdi. Adı gizli tutulan çocuk doktorunun muayenehanesinde genç kadını ve bebeği gören bir vatandaş polise ihbarda bulundu. Bebek hırsızı mühendisin peşine düşen polis, önce çocuk doktoruyla, ardından da İzmir'de Yavaş'ı tedavi eden doktorla irtibata geçti. Telefon rehberinden Yavaş'ın ev adresini belirleyen ekipler, Yani Mahalle semtindeki eve yapılan baskında Yavaş'ı çaldığı bebekle birlikte yakaladı.

       Polis, Yavaş ve eşi Mustafa Yavaş'ı gözaltına alırken, bebeği ailesine teslim etti. Çiğdem ve Abdullah Özçakar, Yavaş'ın hikayesini öğrenince şikayetçi olmadı.
       Yavaş'ın jeoloji mühendisi olan eşi Mustafa Yavaş ise olaydan duyduğu şaşkınlığı "Benim eşim hırsız olamaz. Çocuğu sevdikten sonra anne ve babasına teslim ederdik. Böyle bir çılgınlık yapacağı aklıma bile gelmezdi" dedi.
       Nilgün Yavaş'a dün, Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Servisi bahçesinde tatbikat yaptırıldı. Olayı dakika dakika anlatan Yavaş, yüzünü gizlemek için güneş gözlüğü ve türban taktı. Tatbikatı, Çocuk Servisi'nde bulunan vatandaşlar da izledi.
       Geniş güvenlik önlemi altında adliyeye getirilen Yavaş, bebeğin ailesi şikayetçi olmadığı için serbest bırakıldı. İfadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen Yavaş, suçunu itiraf ederek "Çocuğum olmuyordu. Bu yüzden bunalımdaydım. Pişmanım" dedi. Yavaş, ailesi tarafından adliyeden kaçırılırcasına uzaklaştırıldı.

       Nilgün Yavaş, Karslı bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Derslerinde oldukça başarılı olan Yavaş, çok istediği İnşaat Mühendisliği bölümünü kazandı ve fakülteyi başarıyla bitirdi. Daha sonra Köy Hizmetleri'nin açtığı sınavı kazanan Yavaş, inşaat mühendisi olarak bu kurumda görev yapmaya başladı.
       Altı yıl önce Aydın Nazilli'de Jeoloji Mühendisi Mustafa Yavaş'la evlenen Yavaş, aradan yıllar geçmesine rağmen çocuk sahibi olamadı. Eşiyle birlikte defalarca doktora giden ve her yola başvuran Yavaş, evliliklerinin ikinci yılında hamile kaldı, ancak bebeğini düşürdü. İki kez daha hamile kalan Yavaş, düşük yaptığı için doğum yapamadı. İzmir'de uzun süre tedavi gören Yavaş, giderek içine kapandı.

       İş nedeniyle bir yıl önce Denizli'ye yerleşen Yavaş çiftinin çocuk özlemi günden güne arttı. Bebeklerinin olmamasından kendisini sorumlu tutan Yavaş, hazırladığı planı uygulamaya koydu. Komşularına ve iş arkadaşlarına karşı hamile rolü yapan Yavaş, Denizli SSK Hastanesi'ndeki ilk hırsızlık girişiminde başarısız oldu.
       Daha sonra Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Servisi'ni seçen Yavaş, sarılık olan 17 günlük bebeği doktora getiren Çiğdem Özçakar'ı gözüne kestirdi. Yavaş, bebeği poliklinikte muayene ettirdikten sonra odadan çıkan 19 yaşındaki kadını "Kardeş evrakında eksiklik varmış. Doktor seni çağırıyor. Ver çocuğunu bana, sen doktorun yanına git. Ben seni beklerim" diyerek kandırdıktan sonra kayıplara karıştı.
       Denizli polisi alarma geçerken, Yavaş birkaç gün sonra sarılık hastası olan bebeği bir çocuk doktoruna götürdü. Yaşlı bir adamın "Biraz önce tariflerinize uyan sarışın bir kadın çocuk doktorunun muayenehanesine girdi" ihbarı üzerine harekete geçen polis, çocuk doktorunun ifadesini aldı.
       Doktordan, Yavaş'la İzmir'deki doktorunun adını öğrenen polis, çiftin Yeni Mahalle semtindeki evine baskın düzenledi. Yavaş kucağında Abdurrahman'la birlikte ele geçirildi.