The Others Hocaların hocasının en duygulandığı an

Hocaların hocasının en duygulandığı an

22.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hocaların hocasının en duygulandığı an

Hocaların hocasının en duygulandığı an


Prof. Gazi Yaşargil, "Yurtdışında bazı hastanelere gittiğimde Türk bayrağı asıyorlar. İşte o zaman ağlayasım geliyor" dedi


       "Hocaların hocası" olarak bilinen dünyaca ünlü Türk beyin cerrahı Prof. Dr. Gazi Yaşargil, sade bir törenle Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in elinden Devlet Üstün Hizmet Madalyası aldı. Yaşargil, törende yaptığı konuşmada, "Yurtdışındaki bazı hastanelere gittiğimde girişe Türk bayrağı asıyorlar. İşte o zaman ağlayasım geliyor" sözleriyle herkesi duygulandırdı.
       Çankaya Köşkü'ndeki madalya törenine, Sezer'in sekreteryası, Yaşargil'in eşi Dianne Yaşargil ve Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Tunçalp Özgen katıldı. Sezer konuşmasında, Yaşargil'in Türk ulusunun ve insanlığın gurur kaynağı değerli bir bilimadamı olduğunu kaydederek şunları söyledi:
       "Ülkemizi yurtdışında başarıyla temsil eden Sayın Yaşargil, geçen yıl ABD'de beyin cerrahisi alanında yüzyılın adamı seçildi. Ulusumuz kendisine böylesine büyük bir kıvanç yaşatan Sayın Yaşargil ile haklı olarak övünmektedir. kendisine verilecek madalya, Türk ulusunun minnet ve şükran duygularının anlamlı bir ifadesidir."

Türk beyninin farkı yok

       Yaşargil de, hayatındaki ön kıymetli ödülü aldığını belirterek şöyle konuştu:
       "Hep halkım ve memleketim için çalıştım. Ama bunu yaparken bütün dünyayı düşündüm. Nasıl parmak ele aitse, ben de bu memleketin bir küçük parmağıyım. Hizmetlerimle memleketime bir kıymet kazandırmışsam bu benim için büyük bir onur kaynağıdır. Bana, 'Türk beyni başka mı?' diye soruyorlar. Dünyada öyle bir şey yok. İnsan beyni muazzam bir yaratılıştır. Her beynin sonsuz boyutları vardır."