The Others Hocanın külliyesine el kondu

Hocanın külliyesine el kondu

11.02.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hocanın külliyesine el kondu

Hocanın külliyesine el kondu


Aslı Öktener İstanbul


       Kamuoyunda 'Cüppeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün başında bulunduğu Fatih Hak ve Hizmet Vakfı tarafından Hazine arazisi üzerine kaçak yaptırılan Beykoz Külliyesi'ne Hazine dün el koydu.
       Külliyenin devir işlemlerini yapmak üzere saat 11.00'de İstanbul Milli Emlak Daire Başkan Yardımcısı Ali Kemal Demirer ile Beykoz Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Yasemin Çamlıbel, beraberindeki görevlilerle külliyeye geldiler.
       Yetkililer, önce Çavuşbaşı Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş Mehmet Bektaş eşliğinde külliyeyi gezerek, incelemelerde bulundular.
       Yapımına altı yıl önce başlanan, inşaatına 1 trilyon lira harcanarak üç yıl önce durdurulan külliyenin içinde eşya olarak çok sayıda halı bulunduğu belirlendi. İki adet tek kişilik yatak olan bir odanın duvarında da Fatih Hak ve Hizmet Vakfı'na ait 7 Kasım 1997 Cuma tarihini gösteren Cübbeli Ahmet Hoca'nın 1997'de vaaz programının da yer aldığı "Cübbeli Ahmet Hoca Efendi'nin Külliyesi" yazılı bir takvim de dikkati çekti.
       Demirer ile Çamlıbel, içerideki üç ayrı bölümün ana giriş kapılarıyla dışarıya açılan üç kapıyı da mühürleyerek külliyeden ayrıldılar. Demirer, külliyenin Hazine'ye devir işlemlerinin tamamlandığını belirterek, "Ya üniversite yurdu ya da hastane yapılabilir" dedi.
       Devir işlemleri nedeniyle jandarma tarafından külliyenin çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Jandarma, çalışma sırasında külliyenin yakınında güvenliği sağlarken, çevreye hakim noktalarda da nöbet tuttu.