The Others İlköğretim atağı

İlköğretim atağı

06.04.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

İlköğretim atağı

İlköğretim atağı


       Özel yabancı okullar arasında ilköğretim okulu açma yarışı sürerken üniversiteler de Milli Eğitim Bakanlığı'na yeni modeller sunmak ve çocukların üniversite ile iç içe yetişmelerini sağlamak için ilköğretim okulları açarak hizmet veriyorlar. Bu alanda ODTÜ, Hacettepe ve Bilkent, ilköğretim okulu bulunan üniversitelere öncülük ediyor.
       Üniversiteler tarafından açılan ilköğretim okullarının birçok faydaları olduğu belirtilirken özellikle eğitim fakültesi bulunan üniversitelerde ilköğretim okulu açılmasının hem üniversite hem de açılan ilköğretim okulu için olumlu sonuçları olduğuna dikkat çekiliyor.
       Amaçlarının eğitimde yeni modeller geliştirmek olduğunu söyleyen Hacettepe Üniverisitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Bozcuk bu okullar sayesinde bir yandan eitim fakültesinde okuyan öğrenciler için uygulama anlanı sağlandığını, diğer yandan ise ilköğretim okullarındaki öğrencilerin akademik bir ortamda yetiştiklerini belirterek " Yeni eğitim modelleri geliştirmek istiyoruz. Bu okullarda verilen eğitimlerde en çağdaş uygulamaya nasıl ulaşılabilir sorusuna yanıt aranıyor. Çocuk gelişimi ve psikolojisi üniversitedeki görevliler sayesinde yakından izlenebiliyor. Bir anlamda okulları ilköğretimle ilgili araştırmalarda laboratuvar şeklinde kullanıyoruz." dedi.
       İlköğretimde genel olarak beğenilmeyen, çarpık bulunan bir eğitim anlayışının yerine daha farklı bir modeli yerleştirmek için ilköğretim okulları kurduklarını belirten ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Türker Gürkan ise üniversite olarak açtıkları ilköğretim okullarına büyük destek verdiklerini ve eğitim fakültesi başta olmak üzere üniversitenin bütün birimlerinin gönüllü olarak okulun gelişmesine katkıda bulunduklarını söyledi.
       "İlköğretimde genel olarak pek beğenmediğimiz, çarpık bulduğumuz bir eğitim anlayışının yerine daha farklı bir eğitim anlayışını yerleştirmek için bu okullar kuruldu. Çocukları küçük yaşlarda okula alıp lise sona kadar olan dönemdeki sınav stresinden uzak, kendi ilgi ve istekleri doğrultusunda gelişmelerine katkıda bulunmak. Çocukların her birinin değerli bir varlık olarka yetişmesini sağlayacak bir eğitim ortamı yaratmak istiyoruz" diyen Prof. Dr. Gürkan sırada Denizli ve Niğde'de açılacak olan ilköğretim okullarının olduğunu söyledi.
       Bilkent yerleşim merkezindeki okul ihtiyacını karşılamak üzere kurulan Bilkent İlköğretim Okulu'nun ise çağın niteliklerine uygun eğitim ve öğretim vermek amacıyla hizmet verdiği belirtiliyor.