The Others İşsiz finansçılardan 300'ü eğitimden geçti

İşsiz finansçılardan 300'ü eğitimden geçti

30.11.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Etik bir kez daha masaya yatırılıyor

İşsiz finansçılardan 300ü eğitimden geçti



Finans sektöründe yaşanan krizler nedeniyle işsiz kalanlara iş edindirme amacıyla başlatılan Özelleştirme Sosyal Destek Projesi kapsamında sürdürülen eğitimlerden, şu ana kadar 300 kişi yararlandı.
Bu kişilerin bir bölümü yeni işlerine başladılar. 600 kişinin daha yararlandırılacağı "Siz DEĞERsiniz" projesinin hedefi 30 bin işsiz finansçıyı yeniden ekonomiye kazandırmak. Projenin sorumluluğunu üstlenen Profil International Kurucu Ortağı Ayşe Öztuna, 9 ay boyunca, 900 kişiye eğitim ve diğer destekleri sağlayacaklarını proje süresince en az 150 kişinin işe yerleştirilmesinin hedeflendiğini belirtti. Öztuna, "Bu değerli kaynağı, sadece finansman alanında değil, Türkiye'nin nitelikli eleman ihtiyacı olan tüm kuruluşlarında yeniden ekonomiye kazandırmayı hedeflediklerini" söylüyor.
Proje kapsamında her bölgede faaliyet gösteren şirketlerin sunmakta olduğu iş fırsatları değerlendiriliyor. Gerektiğinde katılımcıların İstanbul dışında bir şehre taşınabilmesi için taşınma yardımı da ödeniyor.
Projeye, son işi mali sektörde olan, halen bir işte çalışmayan, ve halen istanbul'da ikamet eden, en az 2 yıllık ön lisans / yüksek okul mezunu olan, bilgisayar kullanabilenler başvurabiliyor. Ayrıntılı bilgi için www.profilinternational.com sitesi ziyaret edilebilir veya 212 232 80 99 nolu telefondan bilgi alınabilir.

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de giderek daha fazla önem kazanan 'etik' konusu, Türkiye Etik Değerler Merkezi Vakfı, ERC (Ethics Resource Center), ARI Hareketi ve NDI (National Democratic Institute) işbirliğiyle düzenlenecek III. Etik Zirvesi'nde bir kez daha ele alınacak. Zirvede konunun uzmanı isimler etik değerleri enine boyuna tartışacak.
Zirveye Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Etik Değerler Merkezi (Ethics Resource Center) Başkanı Stuart Gilman, Dünya Bankası Direktörü Dr. Sanjay Pradhan ve çok sayıda üst düzey kamu yöneticisinin yanı sıra iş dünyasının önde gelen isimleri de katılacak. 4 Aralık 2003 tarihinde İstanbul Hilton Oteli'nde gerçekleştirilecek zirvenin bir diğer önemli katılımcısı da dünyada bu alanda 'duayen' kabul edilen New York Times Yazarı Randy Cohen.
Zirvenin ilk oturumunda yapılacak yuvarlak masa toplantısında 15 katılımcı etik konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunacak. İkinci oturumda yer alan 'Kamuda Etik' ve 'Özel sektörde etik' konulu panellerde ise, bu alanlardaki problemler, Türkiye'de etik konusuna bakış ve verilen önemin artıp artmadığı ele alınacak.

Ev dışı tüketim sektöründe faaliyet gösteren G2M, uluslararası kalite şirketi BVQI tarafından belgelendirildi. G2M, daha önce de ISO 9001:2000 sertifikalarını almaya hak kazanmıştı. Otel, hastane, okul, temizlik şirketleri, fast food, restoran, cafe, büfe, ofis, yemekhane, catering firmaları, yemek fabrikaları, sanayi kuruluşları, turizm tesisleri, kamu kurum ve kuruluşlara tüm gıda ürünlerinden temizlik ürün ve ekipmanlarına kadar 6 bin çeşit ürünün satış ve dağıtımını gerçekleştiren G2M'in, "pazarlama, satış, depolama ve dağıtım" süreçlerinde gerçekleştirdiği kalite yönetim sistemi, uluslararası Kalite Yönetim şirketi olan Bureau Veritas Quality International (BVQI) tarafından belgelendirildi.

Yazarlar