The Others İzmir’de 40 günlük seçim kampı

İzmir’de 40 günlük seçim kampı

12.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de 40 günlük seçim kampı

İzmir’de 40 günlük seçim kampı


Turhan ATAV - İZMİR


DIŞİŞLERİ Bakanlığı'nda 37 yıl görev yaptıktan sonra CHP Lideri Deniz Baykal'ın önerisiyle Roma Büyükelçiliği'ni bırakıp politikaya soyunan İnal Batu, İzmir'de seçim kampına girdi.
Ecevitler'in her gelişinde kaldığı İzmir Palas Oteli'ne yerleşen Batu, seçim bölgesini karış karış geziyor, her gün iki bin kişiyle yüzyüze görüşüyor. "40 günlük kampa girdim" diyen Batu, politikaya çabuk ısındığını söyledi.
Politikaya girerken hiçbir beklentisinin olmadığını belirten Batu, 'CHP barajı aşamaz' iddialarını yersiz bulduğunu, hedeflerinin seçim bölgesinde 4 milletvekili çıkarmak olduğunu bildirdi.

'İzmir'e sevindim'

İzmir ikinci bölge milletvekili adayı olduğunu, listelerin YSK'ya teslim edilmesinden bir saat önce öğrendiğini belirten Batu şöyle konuştu:
"İzmir olması beni çok sevindirdi, çünkü CHP'ye her zaman sahip çıkmış bir kentimiz. Solda birleşme için CHP üzerine düşen herşeyi yapmıştır. Tarih kitapları bunu böyle yazacaktır. Bugün Avrupa'nın tüm önemli ülkelerinde sosyal demokratlar iktidardadır. Türkiye'de de seçimden sonra CHP'nin ağırlıklı olarak katılacağı bir hükümet, Türkiye'nin Avrupa'da daha iyi anlaşılması, imajının düzelmesi ve Avrupa Birliği'ne tam üyelik yolunda daha hızlı mesafe alınması için çok yararlı olacağını düşünüyorum.
Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirtilmesi bir diğer sol partiye güç kazandıracaksa biz bundan ancak memnun oluruz. Avrupa ülkelerinin Türkiye'le karşı haksız önyargıları ve haksız müdahaleleri var. Türkiye'nin demokratik reformlar ve insan hakları konusunda eksiklikleri olduğu da bir gerçektir. Devlet Güvenlik Mahkemeleri Anayasal bir kurumdur. Yeni parlamento döneminde CHP, tüm demokratik açılımlarla uyumlu olarak DGM'lerin yapısının değiştirilmesi konusunda üzerine düşen görevi yerine getirecektir."