The Others "Kaponi"ymiş

"Kaponi"ymiş

20.02.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Kaponi"ymiş

Kaponiymiş


  Galatasaray'ın savunma oyuncusu Capone ile ilgili bir yazı yazmıştım. Spikerlerin bu futbolcunun adını söylemedeki çelişkilerine ilişkin. Okurlarımızdan gelen notlara göre TRT spikeri onun ismini doğru söylemiş. Yani "Kaponi"... Bu konu "Siyaset Meydanı" programında konu olmuş. Programa katılan Brezilyalı bir öğrenciye Ali Kırca aynı soruyu sormuş. O da doğrusunun "Kaponi" olduğunu söylemiş. Ben atladım. Ama sanırım geniş kitlenin de bundan haberi yoktu. Böylece el birliği ile futbolcumuzun adını öğrenmiş olduk.

  Eldeki patatesleri satmak için Tarım Bakanı reklam çektirecekmiş. Patatesleri tanıtabilecek ülkemizin önde gelen güzellerini liste halinde kendisine vermişler. Sayın Bakan Hüsnü Bey, Hülya Avşar'ı yaşlı, Ebru Şallı'yı da yeterince güzel bulmamış. Patates reklamına patates gibi bir hatun lazım.

  Petrolcü hayranı Abuzey Bey'in Özlem Savaş için 123 adet şampanya patlatması, Show TV'nin yıldız haberlerindendi. Reha Muhtar, her zaman olduğu gibi haber sonrası bizlere yine yurttaşlık bilgisi dersleri verdi. "Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu" başlığıyla verilen haberde metin içinde sık sık "ünlü sanatçı" deyimi kullanıldı. Hem kızıyorlar, hem de görüntüleriyle bizi meşgul ediyorlar. Asıl bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.

  Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finali, Türk pop müziğinin şu anki standartının beş kat altında seyretti. Parçalar bir felaket, TRT pek bir keyifsizdi. Daha önceleri canlı performans yapılan bu yarışma, artık yarı playback şekline dönmüş. Yani artık TRT de bu yarışmadan fazla birşey beklemiyor.

  Tarkan askerden döndü. Hala bu muhabbet. Çocuğu vatan haini ilan etmiştik sonra geldi, 7 - 8 gün askerlik yapar gibi yaptı, şimdi vatanın en iyi evladı. Bunda Tarkan'ın hiçbir suçu yok. O, bizim anlı şanlı medyamızın istediği gibi davrandı. Düşünüyorum, ailesinde şehit verenler bu görüntüleri izlerken neler düşünüyorlar.

  Cuma gecesi TRT 3'te "Müzik Koridoru"nda çok güzel bir performans vardı. Sunucusu, konukları ile gerçekten seyredilmeye değerdi. Hele o saatlerde TRT1'de Eurovision Şarkı Yarışması'nın olduğu düşünülürse, Türkiye'de Ayşe Tütüncü, Oğuz Perver, Tahsin Ünüvar gibi müzik yapan insanların olduğunu daha iyi anladık.