The Others Karanlık çok, aydınlatan yok

Karanlık çok, aydınlatan yok

13.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Karanlık çok, aydınlatan yok

Karanlık çok, aydınlatan yok


İSTANBUL Milliyet


       ‘Devlet görevlisi - mafya - çete - cinayet" ilişkileri konusunda skandal niteliğindeki belge, itiraf ve iddialara karşın resmi makamlar hiçbir açıklama ve takibat yapmıyor.
       Susurluk skandalından sonra görevinden ayrılarak ABD’de yaşamaya başlayan eski MİT Kontr - Terör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, internetteki sitesinde, “Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım’ın önemli cinayetler ve karanlık ilişkiler için itiraf niteliğini taşıyan ifadelerine yer verdi. Eymür’ün; MİT, Emniyet ve Jardarma ile aralarında bürokratların da bulunduğu bazı isimlere yönelik önemli belge ve iddiaları internet sitesi ile gazete sayfalarında kaldı. Eymür, son olarak 1995’de Yeşil’in Ankara’da, MİT’te yapılan sorgusunun tutanaklarını yayınlamaya başladı. Yeşil, çoğu Susurluk davasında adı geçen kişilerle ilgili şu açıklamaları yaptı:
      
  • MEHMET AĞAR
           Geçenlerde Ağar ne demiş biliyor musunuz? “Siz onun (Yeşil) neler yaptığını biliyor musunuz, kafa kopartıyor" demiş. Ağar efendi, kırk bin tane kafa kopartsak, senin bir kalemin olmaz. Bizim yüzümüzden sen ne paralar kazanıyorsun. Bizden kaçıp, gelip sana sığınanlar hep paketleri sana indiriyorlar, bizim sırtımızdan para kazanıyor... Ağar Semra Özal’ın külotuna selam duran adamdır... Yani bugün bir şampiyonluk madalyası olayı falan olsa, en süper yalakalık madalyasını Ağar alır, ama hak ederek alır o madalyayı... Ağar kafanın Allah’ını koparıyor. Ben Ağar’ı sevmem, istihbarat, dedikodudur hayatı...
          
  • KORKUT EKEN
           Şimdi Korkut ağabeyin bak Allah’ı var. Bu kadar aleyhimde davrandığı halde parasal olayını duymadım.
          
  • ABDULLAH ÇATLI
           Mikail’e (Göleli) Arnavut Sami’yi sordum, kıyamet ondan sonra koptu... Bir süre sonra Abdullah Çatlı beni aradı, “Arnavut Sami benim yanımda, sen bu adamı niye soruyorsun" dedi. “Yani senin yanında olması benim sormama mani bir hal mi" dedim. “Bak, o en üst düzeyde istihbarat birimleriyle beraber çalışıyor, sen şimdi iddia edeceksin; diyeceksin ki eroin işi yapıyor, kanunla yapıyor, bir ara sen Yalçın’a da böyle çamur atmıştın, tamam yapıyoruz ama öyle büyük çaplı değil" dedi... Ben “Sen ülkücü adamsın, senin eroinden çok uzak olman lazım. " dedim.
          
  • HALUK KIRCI
           Ondan sonra Haluk Kırcı aradı, dedi ki “Korkut Ağabey’le de görüştük. Sami şöyle vatanını sever, böyle milletini sever." Kırcı’ya “Ben hikayeden bir soru sordum, sormaz olaydım, vallahi billahi sizin ilişkinizi bilmiyordum, sordum, sordum da vazgeçtim. " dedim.
          
  • SAMİ HOŞTAN
           Abdullah Çatlı ile bizim ipleri koparan Arnavut Sami oldu. Beni emniyete aldıran, bunların hepsini peşime takan Arnavut Sami yani. Adam çok güçlü, çok büyük bir adam. Dev - Sol ile PKK ile mazisi olan bir adam, ne Allah’ı var, ne peygamberi... Şimdi istihbarat kimliği var, yanında ruhsatlı tabanca taşıyor.
          
  • İBRAHİM ŞAHİN
           (Eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili) İki şey empoze etmeye çalıştı. Ağa Ceylanlar’ın kendi himayelerinde olduğunu. Zaten Ceylanlar’dan vergi bağış toplamaya diye geldi. Yani bunları ben yiyorum, sen bunlara dokunma.
          
  • CEYLAN AİLESİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ
           H.E.’ye (Emniyet Müdürü) “Kardeşim, tamam, PKK’lı olduğuna, olmadığına ben bir şey demiyorum, ne olursa olsun, ancak ben sıkıntıdayım, beni görmesi, desteklesi lazım" dedim... H.E. hemen 250 milyonu aldı, getirdi, “İhtiyacın olunca söyle." Ağa Ceylan’dan çok memnunum yani. Geçenlerde Ceylan’lardan 250 milyon daha geldi. Polis okulundaki A. Bey getirdi parayı.
          
  • KEMAL YILMAZ
           Hani o laf da, Kemal (Yılmaz) Paşa’dan açıldı. Genelkurmay’da daire başkanı, geçenlerde ... yarbay aradı, “Kardeş, Kemal Paşa seninle görüşmek istiyor, görüşmemiz lazım, bu gece görüşelim’ dedi. Telefon detaylarında da vardır, “Ben İstanbul’dayım, gelir gelmez arar görüşürüm" diyerek atlattım.
          
  • CEM ERSEVER
           (Resmi varlığı reddedilen JİTEM’in kurucularından) Bildiği bütün olayları en detaylı şekilde yazmıştı. Peki derinlendirilmiş şekliyle hepsini yazmış mıydı? Hayır bunu yapamadı. Sadece bir kısmını biliyordu, o kadarını yazdı, gerçek olay daha büyük.
          
  • MUSA ANTER
           (Öldürülen) Anter olayında PKK’nın en kafa adamlarından biri kullanıldı ve Musa Diyarbakır’a getirttirildi.. Olaydan, yani Musa’nın kiminle görüşmeye gittiğinden Musa’nın oğlunun haberi var ama, hiçbir zaman ağzını açmadı.