The Others Karatepe cezaevinde

Karatepe cezaevinde

25.04.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Karatepe cezaevinde

Karatepe cezaevinde

       ANAYASA Mahkemesi'nce kapatılan RP'nin 10 Kasım 1996'daki Kayseri genişletilmiş il divan toplantısındaki konuşması nedeniyle 4 ay 26 gün hapis cezasına çarptırılan Kayseri Büyükşehir eski Belediye Başkanı Şükrü Karatepe, dün Yahyalı ilçe Kapalı Cezaevi'ne konuldu.
       Karatepe, önceki sabah gezdiği Yahyalı Cezaevi'ne girmesi kesinleşince, gece tekrar ilçeye döndü ve geceyi Yahyalı eski Belediye Başkanı Esat Keskinkılıç'ın evinde geçirdi.
       Sabah saatlerinde Kayseri Cumhuriyet Savcılığı'na giden avukatlarının getirdiği "Yahyalı Cezaevi'ne girebilir" bilgisi üzerine, Yahyalı Cumhuriyet Savcısı Erdoğan Gökçek'e giden Karatepe, işlemlerini yaptırdı.
       Karatepe, FP Kayseri Milletvekili Nurettin Kaldırımcı ve Belediye Hukuk Müşaviri Enver Kemaloğlu'yla birlikte özel bir araç ve spor giysilerle geldiği savcılıkta, tüm soruları yanıtsız bıraktı. Cezaevinde dalgalanan bayrağı gösteren Karatepe, "Bakın burada da Türk Bayrağı dalgalanıyor. Burası da Türk toprakları. Cezamı burada çekip çıkacağım" demekle yetindi.
       Karatepe'nin avukatlarından Mehmet Savruk, cezaevi öncesi süreci şöyle anlattı:
       "Sayın başkanımızla akşam geç saatlerde Yahyalı'ya gittik. Melikgazi Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, diğer avukat arkadaşlarla değerlendirme yaptık. Başkanımızın Cuma namazından sonra cezaevine girmesini istedik. Sonra, bu olayın büyük gösteriye dönüşebileceği, istismar edenler olabileceğini düşünerek, sabah erken girmesine karar verdik."
       Karatepe'nin 4 ay 26 gün ardından özgürlüğüne kavuşacağını anımsatan Savruk, "Ancak TBMM'de görüşülen TCK'nın bazı maddelerinin değiştirilmesine ilişkin yasa tasarısından umutluyuz. Başkanımızın ceza aldığı TCK / 312. maddenin 2. fıkrası, büyük olasılıkla değişecek. O zaman Karatepe daha az yatacak" dedi.
       Karatepe, cezaevinde siyaset üzerine bir kitap yazacağını, çıktıktan sonra da gazetecilik yapacağını daha önce açıklamıştı.