The Others Kardeş Aile'ye 2 bin başvuru

Kardeş Aile'ye 2 bin başvuru

22.09.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kardeş Aile'ye 2 bin başvuru

Kardeş Aileye 2 bin başvuru


Şenay Sayıta Ankara


       Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca depremzede ailelere yardım amacıyla başlatılan Kardeş Aile Kampanyası çerçevesinde sadece bakanlığa bugüne kadar 2 bin başvuru yapıldı.
       Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın önceki gün Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve bakanları ziyaret ederek destek istediği kampanyaya olan katılıma ilişkin kesin rakamın deprem bölgesindeki illere yapılan başvurular sonrasında belirleneceği kaydedildi.
       Bakanlık yetkilileri illerden gelen başvurularla rakamın katlanarak artmasının beklendiğini, bugüne kadar sadece Ankara'da bakanlık bünyesindeki "Kardeş Aile Hattı"na 2 bin başvurunun yapıldığını açıkladılar.
       Kampanya çereçevesinde yardımda bulunmak üzere başvuran ailelerle depremzede aileleri eşleştirmek üzere deprem bölgelerinde form dağıtımı da sürüyor. Dağıtılan "kardeş aile kampanyası depremzede aile bilgi formunda" aileye ilişkin detaylı sorular yeralıyor. Formda ailelerin depremde ne kadar zarar gördüğü, çocuklu olup olmadığı, deprem öncesindeki olanaklarına ilişkin sorulara yer veriliyor.
       Kardeş aile isteyen kişiler de aynı bilgileri içeren formları dolduruyor. Ardından aileler özeliklerine göre eşleştiriliyor. Yetkililer ön çalışmanın önümüzdeki günlerde tamamlanacağını ardından ailelerin eşleştirileceğini belirttiler.

Gemici: Kavga yok

       Devlet Bakanı Hasan Gemici, kampanya konusunda Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan ile bir sürtüşmelerinin olmadığını söyledi. Projenin çocuk esirgeme kurumu ile Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksek Okulu çalışmalarından çıktığını söyleyen Gemici, "Aynı şeyi onlar da biz de düşünmüşüz. Yansıdığı gibi bir kavga sözkonusu değildir" dedi. Önemli olanın yaraların sarılması olduğunu söyleyen Gemici, "bakanlar kurulunda gündeme geldiğinde Sayın Okuyan'a kendilerine destek olacağımızı ben de söyledim" diye konuştu.