The Others Kayıt maratonu başladı

Kayıt maratonu başladı

05.08.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kayıt maratonu başladı

Kayıt maratonu başladı


Öğrencilerin gözdesi süper liselerde ön kayıtlar 20 Ağustos’a kadar yapılabilecek


Okulların kayıt kabul takvimleri belli oldu. Öğrenciler yaz tatiliyle yorgunluk atarken, veliler çocukları için en isabetli okul seçimini yapabilmenin telaşı içinde.
İlköğretimi bitiren öğrencilerin gözü ise, yabancı dil ağırlıklı (süper) liselerde.
Veliler de, çocuklarının kaliteli bir eğitim alması ve yabancı dil sorununu şimdiden çözümleyebilmeleri amacıyla yabancı dil ağırlıklı liseleri tercih ediyor.

Not ortalaması önemli

Süper liselere girebilmek için öğrencinin 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf aritmetik not ortalamasının 5.00 üzerinden en az 4.00 olması gerekiyor. Not ortalaması 4.00 olan öğrenciler, istedikleri süper liseye başvurabilecek. Okul yönetimi, kontenjanına göre başvuranlar arasından en yüksek puandan başlayarak yerleştirme işlemini gerçekleştirecek. Süper liseler için pazartesi günü başlayan ön kayıtlar 20 Ağustos akşamına kadar sürecek. Kesin kayıtlar 23-31 Ağustos günleri arasında yapılacak. Belirlenen kontenjanlar dolmazsa, daha sonra açık kontenjan kadar öğrenci okula alınacak. Diğer okulların kayıt takvimi şöyle:
n Okul öncesi eğitim kurumlarına kayıt için başvurular, 10-20 Ağustos günleri arasında yapılacak. Bu okullara kesin kayıtları, 6-10 Eylül günleri arasında gerçekleştirilecek. İlköğretim okulları ve genel liselerin kayıtları 16 Ağustos’ta başlayacak, 10 Eylül’de sona erecek. Etüt ve beslenme ilköğretim okullarına 6 Ağustos’a kadar ön kayıtlar yapılıyor. 11 Ağustos’taki kura çekiminin ardından, 16-20 Ağustos günleri arasında kesin kayıtlar yapılacak. Kontenjan dolmazsa, 23-24-25 Ağustos’ta yedek liste kayıtları devreye girecek. Endüstri meslek liseleri ile çok programlı liselerin ön kayıtları 16 Ağustos ile 3 Eylül günleri arasında yapılacak. 6-8 Eylül günleri arasında asil listedeki öğrencilerin, 9-10 Eylül günlerinde de yedek listedeki öğrencilerin kesin kayıtları yapılacak. Kız meslek, ticaret ve meslek imam - hatip ve çok programlı liselerin kayıtları 16-31 Ağustos günleri arasında yapılacak. 2-6 Eylül günleri arasında asil liste öğrencilerinin, gerek kalırsa 7-8 Eylül günlerinde de yedek listenin kayıtları yapılacak. Müfredat laboratuvar okullarının ön kayıtları, 16 Ağustos - 2 Eylül günleri arasında; noter çekilişinde asil listede yer alanların kesin kayıtları 6-7-8 Eylül’de; yedek liste kesin kayıtları 9-10 Eylül’de yapılacak. Açıköğretim lisesi için başvurular, 17 Ağustos’a kadar yapılabilecek. Mesleki açıköğretim programı için başlayan kayıtlar ise 3 Eylül’e kadar devam edecek.