The Others Kazalarda 14 ölü, 32 yaralı

Kazalarda 14 ölü, 32 yaralı

28.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kazalarda 14 ölü, 32 yaralı

Kazalarda 14 ölü, 32 yaralı


Milliyet Haber Ajansı


Yurdun çeşitli yerlerinde arife günü meydana gelen trafik kazalarında 14 kişi öldü, 32 kişi de yaralandı.
En kanlı kaza Şanlıurfa - Diyarbakır karayolunun Akziyaret köyü yakınlarında meydana geldi. Kimlikleri henüz belirlenemeyen sürücülerin kullandığı otomobiller çarpıştı. Kazada, ilk belirlemelere göre beş kişi öldü, yedi kişi yaralandı. Sakarya'da, Kütahya Er Eğitim Komutanlığı'nda asker olan oğulları Barış Alkan'ın yemin törenine giden Turan Alkan ve eşi Cihan Alkan, törenden sonra oğulları Barış Alkan'ı ve asker arkadaşı Aydın Akın'ı (21) da alarak yola çıktı. Baba Turan Alkan'ın yönetimindeki otomobil, D - 650 karayolu Geyve Bağlarbaşı mevkiinde hatalı sollama yapınca, Mustafa Aşıcı yönetimindeki TIR'la çarpıştı. Kazada, Aydın Akın öldü, Turan, Cihan Alkan ve Barış Alkan ağır yaralandı.
* Adana'da, Barış Yüceer yönetimindeki otomobil elektrik direğine çarptı. Kazada, Derya Denizkılıç (29) öldü, Barış Yüceer yaralandı. Fevzipaşa Mahallesi'ndeki hemzemin geçitte de, Rıza Ünal ve Hamza Ünlü'nün makinistliğini yaptığı tren, Seyrani Ağca yönetimindeki kamyonete çarptı. Kazada, Seyrani Ağca (38) öldü, Dilek Işık (14), Emine Cantekin (16), Sibel Yıldırım (14) ve Aysun Boğatemur (23) yaralandı. Ceyhan ilçesinde ise, Hakan Yalçınkaya idaresindeki otomobil takla attı. Kazada, Fatma Yalçınkaya (70) öldü, eşi İbrahim Yalçınkaya (71), akrabası İbrahim Yalçınkaya (15) ve Hakan Yalçınkaya yaralandı.
* Aydın'ın Söke ilçesinde, Söke Devlet Hastanesi diyetisyeni Öznur Ceylan'ın yönetimindeki otomobil, İlhami Erçetin'in kullandığı otomobille çarpıştı. Kazada, dört aylık hamile olan Öznur Ceylan hayatını kaybederken, İlhami Erçetin, Halis Demir ve Hüseyin Timuçin yaralandı.
* Karabük'te, Sabri Demirtan yönetimindeki otomobil, Hikmet Yıldırım'ın kullandığı kamyoneti sollarken, karşı yönden gelen Osman Karademir yönetimindeki otomobille çarpıştı. Kamyonet de daha sonra bu araçlara çarptı. Kazada, Hikmet Yıldırım (55) öldü, Sabri Demirtan (26), Seher Demirtan (28), Emre Demirtan (4), Serkan Demirtan (6), Hatice Demirtan (8), Hayriye Karademir (38) ve Nursel Yıldız yaralandı.
* İzmir'in Gaziemir ilçesinde, Oral Doğru, Süleyman Yayan ve Murat Acar yönetimindeki otomobiller çarpıştı. Zincirleme kazada, Osman Doğru öldü, Meral Meriç, Oral Doğru, Hanife Doğru ve Süleyman Yayan yaralandı.
* Trabzon'un Akçaabat ilçesinde, Fırat Öztürk'ün (20) kullandığı otomobil bariyerlere çarptı. Kazada, Necmiye Öztürk (51) öldü.
* Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, Mehmet Başer yönetimindeki kamyonetin çarptığı Filiz Danyeli (23) öldü.