The Others KKTC'de olay: 100 tutuklama

KKTC'de olay: 100 tutuklama

11.06.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

KKTC'de olay: 100 tutuklama

KKTCde olay: 100 tutuklama

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Gazimagosa kentinde, karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan çatışmalar sonucu altı kişi yaralandı, 98'i öğrenci 101 kişi de tutuklandı.
Gazimagosa'daki Akdeniz Taverna'da bir grup ülkücü genç, Kürt kökenli bir öğrenciyi dövdü. Dövülen öğrencinin arkadaşları ise, ülkücülere ait bir aracın yolunu keserek içindekilere saldırdı. Daha sonra ülkücü gençlerin oluşturdukları konvoyla gezerken Kürt kökenli öğrenci İbrahim Özkaraman'ı döverek hastanelik ettiği, Kürt kökenli öğrencilerin de ülkücülere ait araçlara hasar verdiği öğrenildi. Olaylarda Koray Alptekin, Ömer Bayraktar, Serhat Karakaya, Bülent Bedir ve Poyraz Ozar adlı gençlerin de yaralandığı belirtildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatan KKTC polisi, 98'i öğrenci 101 kişiyi gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılan sanıklar hakkında, üçer günlük tutukluluk kararı verildi.
Ülkücülere yakınlığıyla bilinen Türk Birliği Kültür Merkezi de yaptığı açıklamada, PKK yanlılarının Gazimagosa'da terör estirdiği ve ülkücülere saldırdığını iddia etti. Açıklamada, "Saldırının Türkiye'nin Kuzey Irak operasyonuna bir tepki olduğu açık. Ülkücü gençlerimizden provokasyona kapılıp taşkınlık yapmamasını, güvenlik güçlerimize yardımcı olmasını rica ediyoruz" denildi.
Açıklamada, okullarda PKK'lılara karşı önlem alınmadığı taktirde, ülkücülerin kendilerini koruyacağı vurgulandı.