The Others Köprü-vatandaş

Köprü-vatandaş

10.09.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Köprü-vatandaş

Köprü-vatandaş


Ülkemizde devlet - vatandaş ilişkisini en güzel özetleyen yer Boğaz Köprüleri’dir. Devlet "vallahi bedava yapacam" diye açtı köprüleri. Zamlanarak devam ediyor gişeler. Vatandaş gık demeden köprünün üzerinden geçip varıyor iş yerine. Fatura, matura bir güzel kazıklıyor devleti. Yani devlet köprü vazifesi görmüş oluyor. AB üyesi ve de ABD’de böyle iki kıyıyı birleştiren büyük köprülerde yaşanmaz bunlar. Tam bize göre bir köprü yorumudur. Şimdi üstündeki trafik yükünü hafifletmek için çözüm bulmuşlar iki kişi geçişlere "dur" denilecekmiş. Yani karı - koca karşıdan karşıya geçemeyecek. Neden? Çünkü trafik çok, açmak lazım. İşte bu da devlet - vatandaş ilişkisinin bir başka güzel özetidir. Dedim ya "durumlar nasıl?" diye merak ediyorsan bakacaksın köprüye, göreceksin kendini.

İçİm bayıldı, evet bayıldı. Örneğin ben Çiller’i, Ecevit’i, Yılmaz’ı, Baykal’ı Erdoğan’ı kaç defa izleyebilirim? Bir gün ara ile farklı ne söyleyebilirler? Bahçeli zaten kendi derdinde, benim tonton dedem Kutan arada bir çıkıyor. Özellikle Çiller, Yılmaz, Erdoğan üçlüsü yani "hangi kapayı çalsam" şeklindeler. Bu arada Uğur Dündar imzalı "format" daha neşeli. Mesela "eski günlerin görüntüleri" ile karşılaşınca durumları pek bir neşeli oluyor liderlerin. Sayın Kutan, meşhur Erbakan imzalı iftar yemeğinin görüntüleri gelince; "Doğulu imamların kıyafetleri böyle" dedi. Yani tarikatten değildi gelenler. Hatta iftara davetli işçiler bile tulumları ile gelmişlerdi!

Fenerbahçe - Galatasaray maçının derdi şimdiden başladı. Her iki takımın Avrupa kupa maçları var. Ne olacak? Çözüm bulundu "Televole"de... Pazar günü saat 14.00 - 15.00 gibi oynanabilirmiş maç... Artık kriterlerimiz AB... Hangi AB üyesi ülke liginde bir derbi maçı için böyle bir çözüm bulunur?

"Telepazar" tarafından "Otomobil Osman" lakabı ile ödüllendirilen Osman Bey için manken sevgilisi gözyaşı döküyordu bu hafta. Osman Bey otomobil meraklısıymış, sadece galerici filan değilmiş. Manken kızın iki gözü iki çeşme. O sırada Osman Bey kırmızı renk spor arabasının içinde. Bu arada petrolcü Dinçer Bey’i göremiyoruz... "Televole" ve "Pazar Keyfi" ekibinden sayın Dinçer Azaphan’ı bizlere tekrar kazandırmalarını istiyoruz...