The Others Köy öğretmeninden öğrencilerine taciz

Köy öğretmeninden öğrencilerine taciz

17.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Köy öğretmeninden öğrencilerine taciz

Köy öğretmeninden öğrencilerine taciz

       VAN'ın Özalp ilçesine bağlı Balçıklı Köyü İlköğretim Okulu öğretmeni Hasan Tapan'ın bir yıl boyunca 10 erkek öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu ve taciz sırasında öğrencilerin fotoğraflarını da çektiği öne sürülen sapık öğretmen tutuklandı.
       İddiaya göre, ilk görev yeri olan Balçıklı Köyü'nde öğretmenlik yapan Hasan Tapan (29), bir yıl boyunca kaldığı, okulun yanındaki lojmanında yaşları 7 ile 13 arasında değişen erkek öğrencilerine uyuşturucu ilaç vererek cinsel tacizde bulundu. Öğrencilerin velilerinin şikayeti üzerine jandarma tarafından yakalanan Urfalı öğretmen Tapan, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Özalp Cezaevi'ne gönderildi.
       Olayın çok üzücü olduğunu söyleyen Özalp Kaymakamı Yüksel Topal, "İlçemize 70 kilometre uzaklıktaki Balçıklı'da meydana gelen olay, öğrencilerin ailelerinin şüphelenerek jandarmaya başvurmasıyla ortaya çıktı. Lojmana yapılan baskında porno kasetleri ve uyuşturucu ilaçlar ile öğrencilere tacizde bulunurken kendi makinesi ile çekilmiş fotoğraflar ele geçirildi. Öğrencilerden S.S (10), N.Y (8) ve M.D'nin (13), Devlet Hastanesi'nde yapılan kontrollerde tecavüze uğradıkları belirlendi. Tutuklanan öğretmen için gerekli idari soruşturmayı başlattık. Hadise üzücüdür" dedi.
       "İnfial yaratacak olay olduğu için köyde gerekli tedbirleri aldık" diyen Kaymakam Topal, "Milli Eğitim tarafından köye iki müfettiş gönderildi. Yarın (bugün) köyde genel sağlık taraması yapacağız. Olayda kız çocukların olup olmadığı belli değil. Kızların geleceği için, varsa bile aileleri tarafından gizlenebilir, bu doğaldır. Bu arada köye yeni öğretmen atayacağız" diye konuştu.
       Öte yandan köye giriş çıkışlar jandarma tarafından kontrol altına alınırken, gazeteciler köye sokulmadı.