The Others Kurumsal yaşam döngüsü tartışılacak

Kurumsal yaşam döngüsü tartışılacak

18.04.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Arıkanlı, üniversite öğrencilerine gidiyor

Kurumsal yaşam döngüsü tartışılacak



Aile şirketlerinin kurumsallaşmaya geçişte karşılaştıkları zorluklar, aşırı bürokratik yapıdan ve girişimci ruhun kaybedilmesinden dolayı piyasalara yabancılaşma, kurucu ortaklar, yönetim kurulu üyeleri ve aile bireyleri arasındaki yönetim çatışmaları, şirketlerin başarısını etkileyecek boyutta şirket içi çatışmalar ve politik oyunlar, değişim ve çatışma yönetimi gurusu Ichak Adizes'in katılacağı Rekabet Yönetimi Zirvesi'nde tartışılacak. Adizes katılımcılara iş dünyası ve devlet yönetimlerinin performanslarını, süreçleri etkisizleştiren kargaşa ve yıkıcı çatışmalara yol açmadan geliştirmeyi anlatacak.

Arıkanlı Holding, üniversiteli gençlerle buluşuyor. Arıkanlı Holding, ilk durak olarak Yeditepe Üniversitesi'ndeydi. Taşıma Grubu'na bağlı insan kaynakları uzmanları, Arıkanlı Holding Üniversite Tanıtım Günleri kapsamında, fakültelerde kurulan tanıtım standlarında öğrencilerin sorularını yanıtladı. Öğrencilere kariyer hedefleri konusunda yardımcı olan grubun insan kaynakları uzmanları da, Taşıma Grubu şirketleri hakkında bilgiler aktarıyor. Tanıtım Günleri Türkiye çapında Galatasaray Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi'nde devam edecek.

Kendini 'özellere özel bir eğitim kurumu' olarak tanımlayan Berk Dersanesi, yabancı dil eğitim alan Robert, Galatasaray, St. Benoit, St Michel, St Joseph, Notre Dame De Sion, Alman gibi okullara yönelik bir eğitim uygulaması yapıyor. Lise 1'den başlayarak üniversiteye hazırlık dersi veren dersane, 2002 - 2003 öğretim yılında ÖSS'ye hazırlanan öğrencilerinin yüzde 96.7'sini istedikleri yere girmelerini ve yüzde 17.7'sinin ilk bin öğrenci içinde yeralmasını sağlamış. Kurucu Adem Kütük, öğrencilerine en fazla 18 kişilik sınıflarda, okulda ve ÖSS'de başarı sağladıklarını söyledi.

Türkiye ve dünyadaki 'Strateji pratiği' örneklerini mercek altına alacak olan EDU 1. Strateji Zirvesi 29 - 30 Nisan tarihleri arasında Sabancı Holding'de düzenlenecek. Sabancı Üniversitesi'nin düzenlediği zirvede dönüşüm stratejisi ile Fiat İtalya, Hollanda'daki 'operasyonları merkezileştirme projesi' ile Philips ve Türkiye'den Hedef Alliance incelenecek. Zirvede, vaka çalışmalarının yanısıra büyük şirketlerde girişimcilik ve strateji konusu da tartışılacak. Forumda Prof. Julian Birkinshaw, Agah Uğur, Erdal Karamercan, Celal Metin, Efes İçicek Grubu'ndan Muhtar Kent gibi isimler konuşacak.