The Others Memurlar yine meydana çıktı

Memurlar yine meydana çıktı

12.03.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Memurlar yine meydana çıktı

Memurlar yine meydana çıktı

Samsun'da 250 memur, vizite eylemi yaptı. İşyerlerinden sabah ayrılan memurlar önce hastaneye viziteye çıktı, ardından da Cumhuriyet Meydanı'na gelip bildiri okudu. Adana'da da yeni sendika yasa tasarısını protesto eden memurlar, TBMM'de grubu bulunan siyasi partilere yüzlerce telgraf çekip, mektup gönderdi. PTT'ye kadar polis çemberi altında yürüyen memurlar, "Halepçe'de Saddam, Kızılay'da Ecevit", "Hükümet yasanı çek", "Barikatı aştık, sıra yasada", "İşte direniş, işte KESK" sloganı atarken, Mahmut Dikili adındaki akli dengesi bozuk gencin, "Ali Şen Başkan, Fenerbahçe Şampiyon" sloganı atması memurları önce kızdırdı, sonra güldürdü.

KAMU Emekçileri Sendikaları Konfedarasyonu'na (KESK) üye memurlar, grev ve toplu sözleşme hakkı öngörmeyen yasa tasarısının TBMM'den geri çekilmesi talebiyle başlattıkları eylemlerini dün de sürdürdü.
Ankara Zafer Anıtı'nın bulunduğu alanda saat 12.00'ye doğru toplanan memurlar, konuşmaların ardından 15.00'e kadar oturma eylemi yaptı. Kızılay seyyar satıcılarla dolarken işyerleri önünde panzerlerle barikatlar kurularak güvenlik önlemleri alındı.
Memurlar, "Şüphelenme Mesut, insanız isyandayız", "Çetelere kıyak, emekçiye dayak, bu abluka dağıtılacak", "Yüklen emekçi, kazanacağız", "Sahte sendika yasasına hayır", "Devlet güdümlü sendikaya hayır", "Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz" sloganı atıp halaylar çekti. KESK yöneticilerince yapılan anonslarda diğer memur sendikası olan ve yapılan eylemlere karşı çıkan Kamu - Sen üyelerinin, istifa ederek KESK'e üye olmaya başladığı ifade edildi.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri ise Kızılay Meydanı'na yürüme isteklerini, "Sahte eyleme hayır" sloganıyla protesto etti. "Pankartları toplayarak ayrılalım" anoslarını da SES üyeleri yuh çekti. Eyleme, bugün aynı yerde devam edeceklerini açıklayan kamu emekçileri dağılırken çevik kuvvet de "Vatan, sana canım feda", "Polis, huzur, güven" sloganıyla kızılay'dan ayrıldı.
İstanbul'da Beyazıt Meydanı'nda dün saat 13.00'te toplanan 2 bin 500 memur, "Çetelere kıyak emekçiye dayak, bu abluka dağıtılacak", "Şüphelenme Mesut, insanız, isyanlardayız", "Hükümet yasanı al başına çal" sloganı attı. Tüm - Bel - Sen, Eğitim - Sen, Tüm Sosyal - Sen, Tüm Maliye - Sen, Tarım Gıda - Sen, SES, Enerji Yapıyol - Sen ve DİSK Genel İş sendikalarına bağlı memurlar ellerinde "Ne atom bombası susturdu Hiroşima ile Nagazaki'yi, ne kimyasal gazlar susturdu Halepçey'i Kızılay'ı, insanız isyanlardayız, emekçiyiz meydanlardayız, susmayacağız" yazılı dövizler taşıyarak Sultanahmet'e doğru yürüyüşe geçti. Başlarında gaz maskesi takılı robocopların geniş güvenlik önlemleri altında yürüyen memurlar burada davul zurna eşliğinde halay çekti. Sultanahmet Meydanı'ndaki eylemi gören bir grup ilkokul öğrencisi, "Türkiye sizinle gurur duyuyor" sloganı atarak memurlara destek verdi.
Sık sık slogan atan memurlar, daha sonra Grup Yorum'un türküleri eşliğinde halay çekti. Eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı. Memurlar bugün de Kadıköy Belediyessi önünde saat 13.00'te toplanarak İskele Meydanı'na kadar yürüyecek.