The Others Mesa'ya Meclis elektriği

Mesa'ya Meclis elektriği

11.01.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Mesa'ya Meclis elektriği

Mesaya Meclis elektriği

TBMM Genel Kurul inşaatında skandallar art arda patlarken inşaatı yapan ve "fiyatları şişirmekle" suçlanan Mesa'nın kendi inşaatının elektrik ve su faturalarını da Meclis'e çıkardığı ortaya çıktı.
Oran'daki Meclis lojmanını da yapan Mesa'nın buraya çok yakın olan kendi inşaatının şantiyesi için gerekli olan su ve elektriği bir yıldır Meclis'ten kullandığı belirlendi.
İnşaatı ihalesini Emlak Konut aracılığıyla alan firmalardan Mesa, bundan birkaç ay önce tamamlanan Oran'daki çok katlı milletvekili lojmanlarını da yaptı. Mesa'nın bu binanın yakınında bulunan kendi inşaatının şantiyesi için gerekli olan su ve elektriği bir yıl boyunca Meclis lojmanından kullandığına ilişkin bir ihbar, skandallara bir yenisini daha ekledi. İhbarı alan TBMM İdare Amiri Hakan Tartan hemen harekete geçti.
Tartan, geçen çarşamba TBMM Başkanı Hikmet Çetin'e "kaçak elektrik ve su kullanımına" ilişkin ihbarı aktardı. Çetin'den "Buna izin veremeyiz" yanıtını alan Tartan, aynı gün milletvekili lojmanlarına giderek, Mesa'nın elektrik ve suyu Meclis'ten kullandığına ilişkin tespitte bulundu. Tartan, Mesa'nın Meclis'in bilgisi dışında kaçak elektrik ve su kullanımını tutanakla belgeleyerek şantiyeye giden elektrik ve suyu kestirdi.
Tartan, Mesa'nın bir yıldır kullandığı elektrik ve su parasının Genel Kurul Salonu inşaatından alacağı paradan kesilmesi için de girişim başlattı. Tartan'ın Meclis kesesinden bir yıldır kullanılan su ve elektrik bedelini saptayarak, bu paranın Mesa'nın Genel Kurul inşaatındaki hakedişinden kesilmesi için konuyu Başkanlık Divanı'na getireceği bildirildi.