The Others Minibüsle 130 bastı: 13 ölü

Minibüsle 130 bastı: 13 ölü

05.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Minibüsle 130 bastı: 13 ölü

Minibüsle 130 bastı: 13 ölü


Gözükara minibüs şoförü gaz pedalına yüklenince kaygan yolda kontrolü kaybederek karşı şeritten gelen otobüse çarptı. Sonuç malum...


       Bunca uyarıya, onca çağrıya rağmen yine bir 'şoför hatası haberi.' Çankırı'nın Ilgaz ilçesi yakınlarında şoför hatası yüzünden meydana gelen trafik kazasında tam 13 insan yaşamını yitirdi. Yurdun çeşitli yerlerindeki kazalarda da 8 kişi öldü.
       Kaza, dün saat 06.30'da, E - 80 Karayolu'nun 8. kilometresinde meydana geldi. İstanbul'dan Giresun'a giden ve sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 34 TD 9826 plakalı minibüs, yağış nedeniyle kayıp geliş şeridine geçince, Rize Ses Turizm'e ait Ayhan Ugan yönetimindeki 58 AS 182 plakalı yolcu otobüsüne çarptı.

Ölenlerin hepsi minibüste

       Kaza sonrası minibüste yapılan incelemede görüldüki aracın kilometre ibresi 130'u gösteriyordu. Kazada minibüste bulunan ve hayatını kaybeden 13 kişinin isimleri şöyle: Halil Süzen (69), Yeter Süzen (70), Fatma Güven (50), Misaye Süzen (50), Kadir Urtaç (31), Mehmet Güven (27), Kadir Güven (28), Kadir Süzen (28), Osman Taştan (30), Ercan Koçyiğit, Yusuf Urtaç ve Dursun Süzen.

Seçim desteği için gidiyorlardı

       Kazada hayatını kaybeden minibüs yolcularının, Giresun'un Çamoluk ilçesine bağlı Yenice beldesi Pazar mahallesindeki muhtarlık seçimlerine gittikleri belirtildi. Kazada ölenlerin, muhtarlık seçiminde aday olan akrabaları Mehmet Güven'in, destek için İstanbul'dan çağırması üzerine yola çıktıkları, seçime yetişmek için de acele ettikleri kaydedildi.
       Muhtarlık seçiminde oy kullamak için İstanbul'dan Pazar'a gelen Ömer Kuru, "Ölenlerin hepsi köyümden. İstanbul'da sürekli görüşüyorduk. Hepimiz tekstilciyiz. Ben onlardan önce yola çıktım. Mehmet Güven onları da arayarak gelmelerini istemiş. Seçime yetişmek için aşırı hız yapmış olabilirler" dedi.
       Kazada ölen 13 kişi, bugün Giresun'un Çamoluk ilçesine bağlı Yenice beldesinde törenle toprağa verilecek.
       Kazada yaralanan ve yolcu otobüsünün sürücüsü olduğu bildirilen Ayhan Ugan ile Asuman Uras, Kastamonu Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Sevgi Cebir, Şenay Erdoğan, Ayşe Uzun, Nazmiye Katmer, Muammer Çakıraslan, İlyas Güven, Gökmer Karabat'ın Ankara'daki hastanelere sevk edildiği bildirildi.

Diğer kazalara 8 kurban

       AFYON: Ferit Ebil'in kullandığı otomobil, Afyon - Kütahya Karayolu'nun 39. kilometresinde bir TIR'la çarpıştı. Kazada Ferit (41), eşi Nurdan (32), çocukları Kadir (8) ile Ezgi Ebil (1) hayatını kaybetti.
       ZONGULDAK: Kozlu Beldesi'nde Sabahattin Akyüz yönetimindeki otomobil direğe çarptı. Kazada Metin Uğurlu (39) yaşamını yitirdi.
       ŞANLIURFA: Gaziantep'ten Şanlıurfa'nın Karaali köyündeki kaplıcalara giden Engin Aydın (46) yönetimindeki minibüs şarampole yuvarlanınca Nazlı Aydın (35) ile Hanifi Aydın (64) olay yerinde hayatını kaybetti.
       TRABZON: Araklı ilçesinde Mehmet Kır yönetimindeki 06 TTA 57 plakalı otomobilİn çarptığı Mahmut Han (9) öldü.