The Others O döndü!

O döndü!

16.08.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

O döndü!

O döndü

O döndü!

Gelİr gelmez varlığını belli etti yani. Kim ne derse desin belli etti. Habere başladığının üçüncü günü bir gazeteye haber oldu. Recep Tayyip ile dişe diş konuştu. Eğer Recep Tayyip Erdoğan "Ateş Hattı"na gelirse (ki canlı yayında haftaya geleceğini söyledi) bayağı hareketli bir program olacak. Ama benim aklım, yıllar öncesine gitti. Aynı Recep Tayyip Erdoğan, aynı kanalda "evi tapusuz" diye ilan edilmişti. Bundan amaç, seçimi kaybettirmekti. Bilakis oylarını artırdı. Yani diyeceğim; köşeye sıkıştırmanın kıstasını bu toplumda anlamak mümkün değil.

Show Haber’de muhabir işsiz bir doktorun küçük oğluna soruyor: "Baban doktor, ama işsiz değil mi?"... Çocuk, bakışlarıyla isyan ediyor: "Hayır değil..." Yani bu kadar da olmaz ki... Hani montaj masasında otururken, bu görüntüler acaba nasıl yorumlandı merak ediyorum? Doktorun işsiz olması haberdir. Ama tutup da çocuğa "senin baban işssiz" diye söylemek...

Şu kararı verdim: Huzurlu bir TV izleme şansı yok, bu ülke insanının. Sürekli rahatsız ediliyor. İşte bir program ya da film izlerken nelerle karşılaşıyoruz: Sürekli alt yazıyla haber, reklam, program tanıtımı ve nihayet sms soruları... Ve bunlar biteviye dön baba dönelim dönüyor.

Show’da salı gecesi, "Silvester Abi"nin filmi vardı. Ekranda inatla "Bülent Ecevit’in eşi aşağıdakilerden hangisidir" sorusu. Bir değil, iki değil, üç değil... Bir de ekranın dörte birini kaplıyor. Ve ne zaman karşınıza çıkacağı belli değil. Rahşan, Semra, Nazmiye, Berna... Şıklarımız da bunlar. Tam havaya giriyorsunuz, karşınızda "Ecevit’in eşi kim?"... Kimse kim yahuuu...

Beyaz, Kemal Derviş parti kurarsa ona oy verecekmiş... Bugüne kadar hep boş oy atmış. Çünkü güvendiği bir parti yokmuş. Yani bugüne kadar bu ülkeden hiç mi adam çıkmadı? Bence bu hareket yılana sarılmanın Türkçe’si oluyor. Hepimiz için geçerli olan umutsuzluğun göstergesi. Kemal Derviş dediğimiz insan daha dün bir, bugün iki... Sonra, siyaset öyle kolay mı? Yani iyi, hoş adam demekle olacak iş mi? Beyaz gibi düşünenlerin sayısı epey fazla, bu da bir gerçek.