The Others Okulların yakınına bar yasağı

Okulların yakınına bar yasağı

19.01.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Okulların yakınına bar yasağı

Okulların yakınına bar yasağı

Okulların sağlıklı yörelere yapılması ve hapishane, meyhane, kıraathane gibi yerlerin okullardan en az 200 metre ileride bulunması şartı getiren "625 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu ile 222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun Bazı Hükümlerinin Değiştirilmesi Hakkında 254 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Okul binası yapılacak veya okul binası olarak kullanılacak gayrimenkullerin bulunduğu yerin sağlık, eğitim-öğretim ve ulaşım bakımından elverişli ve öğrencilerin kolaylıkla gidip gelebilecekleri bir mahalde olmasının gözönünde bulundurulmasını öngören kanun uyarınca, hapishane, meyhane, kıraathane, bar, elektronik oyun merkezleri gibi umuma açık yerler ile alkollü içki satılan yerlerin, okul bina ve tesislerinden, ayrıca ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin devam ettiği kurs, dersane ve özel öğretim kurumlarından en az 200 metre uzaklıkta bulunması zorunlu olacak.
200 metrenin ölçülmesi ve müktesep haklarla ilgili esaslar, İçişleri, Milli Eğitim, Sağlık ve Turizm Bakanlıklarının müştereken hazırlayacakları bir yönetmelikle belirlenecek. Turizmin yoğun olduğu yörelerdeki okulların tatil olduğu dönemlerde 200 metre şartının aranıp aranmayacağı konusunda karar vermeye o yerin mülki idare amiri yetkili olacak.
Bu kanun değişikliğinden önce okul bina ve tesislerinin hapishane, meyhane, kahvehane, kıraathane, bar gibi umuma açık yerlerden en az 100 metre uzaklıkta bulunması zorunluydu.